Free Voice

Het Geluk: Free Voice

Mijn naam is Eddy Wijngaarde en ik ben een van de medeoprichters van het Jeugdjournaal in Paramaribo, Suriname.

Met dank aan de deelnemers van de Postcode Loterij, heeft Free Voice ons in staat gesteld het Jeugdjournaal te maken.

Het Jeugdjournaal neemt kinderen serieus

Tussen de 30 à 40 procent van de bevolking in ontwikkelingslanden is jonger dan vijftien jaar. De jeugd wordt snel vergeten door de media. Een tv-programma zoals het Jeugdjournaal neemt kinderen serieus en geeft hen een stem. Jeugdjournaals zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar geven informatie en uitleg aan kinderen over het land en de wereld waarin ze leven. De formule spreekt kinderen aan en stimuleert ze om al vroeg mee te doen in de maatschappij. Ook veel ouderen kijken graag naar deze nieuwsvoorziening.

Kinderen in Suriname
Kinderen in Suriname


Het Kids News Network bestaat uit alle Jeugdjournaals samen

Om de grote groep jonge kijkers in ontwikkelingslanden van relevante informatie te voorzien, is Free Voice in 2004 gestart met het Kids News Network (KNN). Alle Jeugdjournaals samen vormen het KNN.

Inmiddels zijn in Zuid-Afrika, Suriname, Afghanistan, Zambia, Peru en Indonesië Jeugdjournaals gestart. Mede dankzij alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij heeft Free Voice het KNN kunnen realiseren.

Presentatrice van het Jeugdjournaal
Presentatrice van het Jeugdjournaal


Eerstvolgende Jeugdjournaal op de Nederlandse Antillen

Het KNN project was oorspronkelijk eenmalig bedoeld om in achttien maanden in drie landen Jeugdjournaals op te zetten. Door het succes is het een blijvende activiteit van Free Voice geworden. Het is de bedoeling dat het eerstvolgende Jeugdjournaal op de Nederlandse Antillen wordt opgezet.