PostcodeKanjer juni 2012: Zenderen

Amsterdam, 6 juli 2012 – Een uitgelaten stemming vanavond op het Kanjerfeest dat de Postcode Loterij organiseerde voor de inwoners van Zenderen en omgeving. Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis traden op voor zo'n 3000 feestgangers op het parkeerterrein van sportcomplex ’t Wooldrik in het nabijgelegen Borne.

Verdeling 16,7 miljoen euro bekend gemaakt op Kanjerfeest Postcode Loterij
Verdeling 16,7 miljoen euro bekend gemaakt op Kanjerfeest Postcode Loterij

Tijdens het feest vond de ontknoping plaats van de PostcodeKanjer die deze week in Zenderen viel. Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld maakte bekend op welke volledige postcode de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro is gevallen en hoeveel alle andere inwoners van Zenderen die meespelen met de Postcode Loterij winnen.

Grootste winnaars verrast op het podium
De Postcode Loterij-ambassadeur onthulde dat op postcode 7625 PZ (straat Patersbos in Zenderen) de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro is gevallen. Op het podium verraste hij de aanwezige winnaars met een cheque met het gewonnen bedrag. In totaal zijn er acht winnaars in de straat. Zij winnen allemaal meer dan één miljoen euro: zes deelnemers krijgen 1.066.667 euro, één deelnemer wint 1.600.000 euro en twee deelnemers ontvangen 2.133.333 euro.

Geldprijzen voor alle deelnemers in Zenderen
De PostcodeKanjer bestaat, naast de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro voor een volledige postcode, ook uit een prijs van 5,5 miljoen euro voor iedereen waarvan de postcode begint met 7625.

In het dorp Zenderen begint bij alle 1.400 inwoners de postcode met deze cijfers. Tijdens het feest is bekendgemaakt dat ruim 200 van hen met in totaal ruim 400 loten meespelen. Zij winnen 13.200 euro per lot als zij in 2012 alle maanden meespeelden met de loterij. Dit is een van de hoogste bedragen die ooit is uitgekeerd aan de wijkwinnaars van de PostcodeKanjer.

Winnaars van de PostcodeKanjer in Zenderen ontvangen een cheque
Winnaars van de PostcodeKanjer in Zenderen ontvangen een cheque
Grote feestvreugde bij het Kanjerfeest in Borne | Fotografie Roy Beusker

De verdeling van de prijzen is afhankelijk van het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelde in het afgelopen jaar, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

Zenderen en Borne vaker in de prijzen
In het Overijsselse dorp Zenderen en in de gemeente Borne vielen al eerder grote geldprijzen van de Postcode Loterij. Zo won postcode 7625 SJ in Zenderen afgelopen januari de PostcodeStraatprijs en verdeelden drie deelnemers 100.000 euro. Verder viel op 1 januari 2011 op postcode 7622 DR in Borne een Kanjerprijs van 1 miljoen euro. In november 2000 verdeelden de deelnemers uit postcodegebied 7622 in Borne een bedrag van 7 miljoen gulden.

Honderdduizenden winnaars in junitrekking
In de junitrekking van de Postcode Loterij wonnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen. De uitslagen zijn terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.

Postcode Loterij organiseert groot Kanjerfeest voor Zenderen

Optredens van Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis - toegang gratis

Amsterdam, 3 juli 2012 – Op 2 juli is bekendgemaakt dat Zenderen de PostcodeKanjer van 16,7 miljoen euro heeft gewonnen. Alle inwoners van Zenderen die in de junitrekking meespeelden met hun wijkcode 7625 zijn in de prijzen gevallen. Op vrijdag 6 juli organiseert de Postcode Loterij voor alle bewoners van Zenderen en omgeving een Kanjerfeest met optredens van Gerard Joling, Jan Smit en Guus Meeuwis. Op dit feest maakt de loterij bekend op welke volledige postcode de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro valt en welk bedrag de wijkwinnaars, die met elkaar 5,5 miljoen euro verdelen, per lot winnen.

Locatie en tijdstip wijkfeest
Het wijkfeest vindt plaats op vrijdag 6 juli op het parkeerterrein van sportcomplex ‘t Wooldrik in het nabijgelegen Borne. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur, het terrein is vanaf 18.30 uur geopend. Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis zorgen met hun optredens voor een feestelijke sfeer. Alle inwoners van Zenderen en omgeving zijn welkom. Toegang is gratis.

Verdeling van de prijzen
De PostcodeKanjer van 16,7 miljoen euro bestaat uit een postcodebedrag en een wijkbedrag. Deelnemers met de volledige winnende postcode (cijfers én letters) winnen met elkaar de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro. Welke postcode dit is en welk bedrag de deelnemers uit deze postcode ontvangen, wordt bekendgemaakt tijdens het Kanjerfeest. Tevens horen de wijkwinnaars, die met elkaar 5,5 miljoen euro winnen, welk bedrag zij ontvangen per lot met het maximaal aantal Kanjerpunten.

De verdeling van het prijzengeld is afhankelijk van de hoeveelheid loten binnen de postcode en wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2012, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

PostcodeKanjer van 16,7 miljoen valt in Overijssels dorp Zenderen

Amsterdam, 2 juli 2012 – Vanavond is bekend geworden dat de PostcodeKanjer van 16,7 miljoen euro is gevallen in het Overijsselse dorp Zenderen (gemeente Borne). Zenderen heeft ongeveer 1.400 inwoners en bij iedereen begint de postcode met 7625. Daardoor delen alle inwoners die in de junitrekking meespeelden met de Postcode Loterij mee in de miljoenenprijs.

Het hele dorp deelt mee in de miljoenenprijs
Het hele dorp deelt mee in de miljoenenprijs

Het blijft nog tot en met aanstaande vrijdag spannend op welke volledige postcode (straat) in Zenderen de grootste geldprijzen vallen.

Welke straat wint het meest?
De PostcodeKanjer bestaat uit een wijkprijs en een postcodeprijs. Deelnemers waarvan de postcode begint met 7625 verdelen met elkaar 5,5 miljoen euro. Op één specifieke postcode binnen deze wijk valt de hoofdprijs van 11,2 miljoen euro. Om welke postcode dit gaat en dus in welke straat deelnemers dit bedrag met elkaar delen, maakt de Postcode Loterij bekend tijdens het Kanjerfeest op vrijdagavond 6 juli. De locatie en het tijdstip van dit feest volgt later deze week. De toegang is gratis en iedereen uit de omgeving is welkom. Er zijn optredens van Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis.

Hele wijk valt in de prijzen
Tijdens het Kanjerfeest zal ook duidelijk worden welk bedrag de winnaars in de wijk ontvangen als zij meespelen met een lot met het maximaal aantal Kanjerpunten. De verdeling van het prijzengeld is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in de afgelopen maanden zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2012, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

Honderdduizenden winnaars in junitrekking

In de junitrekking van de Postcode Loterij winnen verder honderdduizenden deelnemers geldbedragen en andere prijzen zoals auto’s, musicalkaarten en cadeaubonnen. De uitslagen zijn vanaf 5 juli terug te vinden op www.postcodeloterij.nl.