Resto VanHarte

De Postcode Loterij en Stichting VanHarte: werken aan een recept voor een betere buurt

Resto VanHarte zet sociale buurtrestaurants (Resto’s) op om ontmoetingen tussen mensen tot stand te brengen. Want, zo vindt VanHarte; iedereen hoort erbij in de samenleving. Om tal van redenen kan iemand de aansluiting missen en in een isolement raken. Resto VanHarte biedt een kans om uit dit isolement te komen en de draad weer op te pakken.

Resto VanHarte wil de energie aanboren die in buurten aanwezig is bij bewoners, professionals, bedrijven en vrijwilligers. Want zorgen dat niemand buiten de boot valt, is een verantwoordelijkheid van iedereen.

Resto VanHarte wordt sinds 2009 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie voor haar activiteiten 4,4 miljoen euro van de loterij. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van VanHarte en zie welke projecten zij realiseren mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Resto VanHarte

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Resto VanHarte blijven steunen. Zo kan de organisatie blijven zorgen dat er niemand buiten de boot valt. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee en steun goede doelen ›

Projecten van Resto VanHarte

Mede dankzij de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan Resto VanHarte bijzondere projecten uitvoeren. Lees hieronder over deze projecten.

Marieke Lucas

TienerResto’s

In TienerResto’s kunnen jongeren actief aan de slag met onderwerpen die hen interesseren, zoals Street Art, muziek maken en dansen. De tieners verzorgen ook zelf de maaltijden. Talent uit de wijk kan zich laten horen en zien en er is aandacht voor thema’s die belangrijk zijn voor jongeren, zoals gezond eten en veiligheid. Lees meer

postcodeloterij. stichting vanharte

Reizend Resto Mobiel

Resto VanHarte ontvangt veel verzoeken van buurtbewoners, bedrijven en particulieren om te koken op locatie. De aanvragen zijn divers: het kan gaan om buurtbarbecues, beurzen, festivals of openingen van sportvelden. Lees meer

postcodeloterij. Stichting vanharte

Feest op het Jonckbloetplein

Het Jonckbloetplein in het Haagse Laakkwartier is berucht om de rellen tijdens het WK voetbal. Maar niet in juni 2014! Meer dan 1.000 wijkbewoners en winkeliers kwamen samen op het plein voor een groot feest met barbecue en optredens. Het evenement werd verzorgd door verschillende organisaties op initiatief van Resto VanHarte. Lees meer

Meer over Resto VanHarte ›

Wat zijn de uitgangspunten van Resto VanHarte?

Vincent van den Hoogen
  • Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving
  • Samen koken en eten brengt mensen van verschillende achtergronden in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Zo vormen de keuken en aanschuiftafel van Resto VanHarte een plek waar mensen elkaar inspireren en nieuw perspectief ontstaat.
  • Resto VanHarte wil de energie aanboren die in buurten aanwezig is bij bewoners, professionals, bedrijven en vrijwilligers. Want zorgen dat niemand buiten de boot valt, is een verantwoordelijkheid van iedereen.
Speel mee en steun goede doelen ›