Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen en de Postcode Loterij: medische noodhulp in crisisgebieden

Hulp in nood

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten) kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief als mogelijk werken.

Artsen zonder Grenzen wordt al sinds 1993 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Artsen zonder Grenzen van de loterij 332,7 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Artsen zonder Grenzen en zie welke extra projecten er konden worden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Artsen zonder Grenzen

Als de gezondheidszorg in crisisgebieden wegvalt, komt Artsen zonder Grenzen in actie met levensreddende medische hulp. Dankzij de bijdrage van haar deelnemers kan de Postcode Loterij Artsen zonder Grenzen blijven steunen om dit probleem tegen te gaan. De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan goede doelen, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van Artsen zonder Grenzen

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Artsen zonder Grenzen extra bijdragen voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Eenmalige extra bijdrage 2015 – € 5.000.000,-

Het aantal grote humanitaire crises is in 2014 sterk toegenomen. Het aantal brandhaarden in de wereld is niet meer op een hand te tellen. In Syrië, de Democratische Republiek Congo, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek, Irak en op vele andere plekken. Lees meer

Artsen zonder Grenzen - Postcode Loterij

Extra project 2009 – € 1.670.00,- – Een kwestie van gezond verstand

Samen met Oxfam Novib zette Artsen zonder Grenzen haar schouders onder de medische zorg en het onderwijs in de provincie Zuid-Kivu in Congo. Artsen zonder Grenzen verbeterde het ziekenhuis van Baraka, waar mensen aanvankelijk hun bedden moesten delen en verschillende ziektes zoals tuberculose en malaria in dezelfde ruimte werden behandeld. Lees meer

 

Fotocredits: Giulio Di Sturco (foto 1) en Jeroen Oerlemans (foto 2)

Meer over Artsen zonder Grenzen ›

Hoe zorgt Artsen zonder Grenzen voor medische noodhulp?

UNICEF en de Postcode Loterij
  • Breed palet aan zorg
    Artsen zonder Grenzen biedt een zo volledig mogelijk palet aan medische noodhulp, van noodchirurgie tot zwangerschapsbegeleiding, bestrijding van epidemieën, hulp bij traumaverwerking en het installeren van water- en hygiënevoorzieningen.
  • Onafhankelijke financiering
    Artsen zonder Grenzen geeft dáár hulp waar het het hardste nodig is, los van welk politiek, religieus of economisch belang dan ook. Alleen financiële steun zonder voorwaarden maakt hulp zonder voorwaarden mogelijk. Daarom zijn donaties als die van de Postcode Loterij essentieel: het geeft Artsen zonder Grenzen de cruciale vrijheid om onmiddellijk in actie te komen.
  • Snel en slagvaardig
    Doordat ze haar eigen teams stuurt, helpt Artsen zonder Grenzen snel en slagvaardig. Met haar kernteam van ervaren hulpverleners is ze in staat noodsituaties snel in te schatten om de hulp zo goed mogelijk op te zetten. Het eigen logistieke apparaat staat er vervolgens voor garant dat hulpgoederen tijdig ter plekke zijn. In crisisgebieden werkt Artsen zonder Grenzen waar nodig samen met andere noodhulporganisaties.
Steun onze goede doelen en speel mee ›