BiD Network

BiD Network en de Postcode Loterij: zorgen voor ontwikkeling van ondernemers

Voor ondernemers

BiD Network (Business In Development Network) begeleidt veelbelovende ondernemers uit ontwikkelingslanden in het starten en laten groeien van hun bedrijf door het geven van toegang tot financiering, om zo de economische ontwikkelingen in deze landen te stimuleren. Dit doet BiD Network door ondernemers te koppelen aan coaches en investeerders, onder andere via het door BiD Network ontwikkelde online platform BiDx. In de voorbereiding naar financiering biedt BiD Network verschillende services aan zowel ondernemers als investeerders, zoals training, matchmaking, competities en het inzetten van coaches.

BiD Network wordt al sinds 2007 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft BiD Network van de loterij 6,6 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van BiD Network en zie welke projecten er konden worden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor BiD Network

Dankzij de bijdrage van haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook BiD Network blijven steunen en daarmee bijdragen aan de groei van midden- en kleinbedrijven in ontwikkelingslanden. Door uw bijdrage kan BiD Network opkomende markten een economische boost geven. De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan goede doelen, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee en steun goede doelen ›

Projecten van BiD Network

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft BiD Network in 2011 van de Postcode Loterij ook extra financiering voor een bijzondere project . Zie hieronder meer informatie over projecten die door de jaarlijkse en de extra bijdrage van de Postcode Loterij konden worden gerealiseerd.

Extra project – Online platform voor ondernemers

Extra project – Online platform voor ondernemers

Met behulp van de financiering van de Postcode Loterij heeft BiD Network haar eigen webplatform kunnen oprichten: BiDx. BiDx biedt online portals voor organisaties betrokken bij de ontwikkeling van midden- en kleinbedrijven, zoals banken, accelators, fondsen, accountants en consultants Lees meer

Growing SMEs conferenties

Growing SMEs conferenties

Wereldwijd heeft BiD Network verschillende Growing SMEs conferenties georganiseerd: internationele meerdaagse bijeenkomsten gericht op het ontwikkelen, laten groeien en financieren van midden- en kleinbedrijven in opkomende markten. Mede dankzij de Postcode Loterij heeft Growing SMEs de afgelopen jaren onder andere kunnen plaatsvinden in Nederland, Rwanda en Mexico Lees meer

Begeleiding van ondernemers voor, tijdens en na een investering

Begeleiding van ondernemers voor, tijdens en na een investering

Mede dankzij de Postcode Loterij heeft BiD Network door middel van competities, evenementen en een online platform ondernemers kunnen selecteren en trainen, om ze zo klaar te stomen voor financiering van geïnteresseerde investeerders. BiD Network gaat de financiering van de Postcode Loterij nog meer inzetten om ook ná het matchen van een ondernemer en investeerder support te bieden in de vorm van co-investering, begeleiding, coaching en monitoring. Lees meer

Lees meer over BiD Network ›

Hoe BiD Network veelbelovende ondernemers vindt en aan financiering helpt

  • Sourcing van ondernemers
    Door middel van businessplan-competities, een online platform en een internationaal netwerk van lokale business-centra’s traceert BiD Network ondernemingen in de sectoren schone energie, water en voedsel en landbouw met een financieringsbehoefte tussen de 10.000 en 50.000 dollar. Daarnaast organiseert BiD Network jaarlijks de jaarlijkse Women in Business competitie en heeft daardoor een netwerk en de expertise opgebouwd om vrouwelijke ondernemers uit ontwikkelingslanden te begeleiden en klaar te stomen voor financiering.
  • Trainingen voor matchmaking
    BiD Network biedt trainingen aan ondernemers, investeerders en lokale partnerorganisaties. Zo bereidt de Ready4Finance-training ondernemers uit ontwikkelingslanden voor op financiering en het laten groeien van hun onderneming. De Ready2Invest-training leert sociaal betrokken investeerders alles over wat er komt kijken bij de financiering van midden- en kleinbedrijven in opkomende markten.
  • Coaching voor ondernemers
    BiD Network heeft langlopende coachingsamenwerkingen met verschillende grote organisaties, wat heeft geresulteerd in een netwerk van meer dan honderd professionele/gediplomeerde en vrijwillige coaches die zowel online als offline support bieden aan ondernemers. Met behulp van een coach kunnen ondernemers hun businessplan verder verbeteren om zo te worden klaargestoomd voor financiering.
Speel mee en steun goede doelen ›