Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel

Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel en de Postcode Loterij gaan samen de strijd aan tegen mensenhandel

No one shall be held in slavery. Vanuit dat motto voert het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) de strijd tegen mensenhandel. Want mensenhandel is hier. En nu. Misschien wel op de zolderkamer van je buurman, bij de tuinderij een paar dorpen verderop of achter de schermen van de schoonheidssalon op de hoek. Het CKM wil dat dit stopt. Daarom zet het CKM zich in voor een betere (rechts)positie van slachtoffers en zorgt voor de best mogelijke zorg en begeleiding. Maar er gebeurt meer: het CKM onderzoekt, lobbyt, signaleert, agendeert, publiceert, deelt kennis en voert actie.

In 2013 ontvingen Terre des Hommes en 'Fier' een extra bijdrage van ruim 3 miljoen euro voor de realisatie van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel. In 2016 ontvangt het Centrum haar eerste jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro.

Met steun van de Nationale Postcode Loterij heeft het CKM onder andere een eigen kennisdatabank op het gebied van kinder- en mensenhandel gerealiseerd (www.mensenhandelweb.nl), worden bewustwordingscampagnes gecreëerd en zijn diverse, innovatieve projecten opgezet om mensenhandel in Nederland te voorkomen, slachtoffers te beschermen en mensenhandelaren te stoppen. Meer informatie over het CKM en haar werkzaamheden vind je op www.ckm-fier.nl

Winnen voor Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Zo ook Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel dat zich inzet voor de opvang van slachtoffers van kinderhandel en mensenhandel. Dankzij de bijdrage van haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel blijven steunen en kunnen deze slachtoffers geholpen worden.

Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan goede doelen, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Steun onze goede doelen en speel mee ›