Clinton Foundation

Clinton Foundation en de Postcode Loterij: bouwen aan een betere wereld

De Clinton Foundation is in 2001 opgericht door oud-president van de Verenigde Staten Bill Clinton. De Clinton Foundation is actief in 37 landen wereldwijd. Zij richt zich op gezondheidszorg, betere kansen voor vrouwen en meisjes, het voorkomen van ziekten (o.a. obesitas), het creëren van economische kansen en groei, en het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.

De Clinton Foundation wordt sinds 2005 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 24,1 miljoen euro van de loterij. De ongeoormerkte bijdrage van de Postcode Loterij wordt uitgegeven aan werkzaamheden van de Foundation op het gebied van ‘international & climate work’. Lees hieronder welke projecten er o.a. werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Clinton Foundation

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook de Clinton Foundation steunen. Zo kan de Clinton Foundation het leven van mensen blijven verbeteren. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Namens Bill Clinton: bedankt

De Clinton Foundation kan in Tanzania meer dan 20.000 boeren en hun families helpen met het Anchor Farm Project. Dankzij u.


Speel mee en steun goede doelen ›

Extra projecten van de Clinton Foundation

Extra project 2013 - € 2.930.00,- – Farmers First

Door steeds extremere droogte en verschraling van de landbouwgrond dalen de inkomsten van kleine boeren in Afrika. Dit is extra zorgelijk, omdat in de meeste landen meer dan 50% van de bevolking afhankelijk is van de opbrengsten van de landbouw. In Tanzania gaat de Clinton Foundation 20.000 boeren en hun gezinnen helpen hun oogsten te verbeteren en hun winsten te vergroten. Lees meer

Extra project 2010 – €2.000.00,- – Hiv/aids-behandeling voor kinderen in de Niger Delta

In de Niger Delta in Nigeria is behandeling van kinderen met HIV/AIDS voor slechts enkelen weggelegd. De regio is gevaarlijk, weinig ngo’s kunnen hier werken en de aanwezige gezondheidsposten kunnen de kinderen niet behandelen. De Clinton Foundation is als één van de weinige organisaties aanwezig en boekt er vanwege haar goede contacten met lokale politici en de gemeenschap wel degelijk resultaten. Lees meer

Meer over Clinton Foundation ›