Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation

Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation en de Postcode Loterij: kwetsbaren een stem geven

Desmond Tutu is een inspirerend voorbeeld in zijn rol als Zuid-Afrikaanse antiapartheidsstrijder. De organisatie die zijn naam draagt geeft de meest kwetsbaren een stem door regeringsleiders actief aan te sporen zich voor minderbedeelden in te zetten.

De Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation wordt sinds 2012 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 3,5 miljoen euro van de loterij. Lees hieronder meer over de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation en zie welk extra project er werd gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation steunen. Zo kan de organisatie zich blijven inzetten voor kwetsbaren. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee en steun goede doelen ›

Extra projecten Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation bijzondere projecten realiseren. Lees hieronder meer over een aantal van deze projecten.

Extra project 2014 – € 1.500.00,- – Giving children a chance for life

Op dit moment hebben 3,3 miljoen kinderen HIV/AIDS. Negentig procent van deze kinderen woont in Sub-Saharisch Afrika. In Zuid-Afrika zijn naar schatting ongeveer 300.000 kinderen geïnfecteerd met HIV. Net iets meer dan de helft is onder behandeling. De Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation wil er met dit project voor zorgen dat de Zuid-Afrikaanse kinderen die besmet zijn met HIV en daarvoor medicijnen krijgen, die ook daadwerkelijk innemen. Lees meer

Mee over Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation >