Dutch Caribbean Nature Alliance

Dutch Caribbean Nature Alliance en de Postcode Loterij: onze tropische natuur beschermen

De natuurorganisaties op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten vormen samen de overkoepelende organisatie Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA). DCNA’s doel is om de unieke natuur van onze tropische eilanden zowel boven als onder water te beschermen en duurzaam gebruik ervan te stimuleren.

Samen beschermen zij o.a. adembenemende tropische nevelwouden, imposante regenwouden, witte parelstranden en prachtige koraalriffen. Dit doen zij in samenwerking met lokale partners, door onder andere bewustwording en educatie, kennisuitwisseling, wetenschappelijk onderzoek en bijzondere projecten.

DCNA wordt sinds 2008 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 5,7 miljoen euro voor haar activiteiten. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van de organisatie en zie welke extra projecten DCNA heeft kunnen realiseren dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Dutch Caribbean Nature Alliance

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook DCNA blijven steunen. Zo kan de organisatie de unieke biodiversiteit van onze eilanden blijven beschermen en behouden. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van DCNA

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft DCNA ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Fotocredits: Peter Verhoog

Extra project - Save our sharks

Haaien hebben over het algemeen een slecht imago door onder andere films zoals ‘Jaws’ waarin haaien onterecht zijn afgeschilderd als gevaarlijke monsters. Deze roofdieren zijn juist onmisbaar voor gezonde ecosystemen in de oceanen. Lees meer

Fotocredits: Suzy Schweigert

Extra project - What if we change

Natuurbeschermers noemen ecosystemen het skelet van onze aarde: de bossen, meren, poolkappen, maar ook de koraalriffen op de Nederlandse Antillen of de Waddenzee. DCNA en IUCN NL startten het project ‘What if we change'. Lees meer

Extra project - Nederlandse natuur in beeld

Het edelhert zien lopen over het ecoduct bij het Goois Natuurreservaat, een zeepaardje zien zwemmen voor de Zeeuwse kust en de kraanvogel zien broeden bij het Fochteloërveen. Allemaal bijzondere momenten voor natuurbeschermers die ze vaak niet kunnen delen met het grote publiek omdat er geen bewegend beeld van beschikbaar is. Het Instituut voor Beeld en Geluid bundelde verzameld en nieuw materiaal van elf natuurbeneficiënten van de loterij in een digitale beeldbank. Lees meer

Meer over DCNA ›

Hoe zorgt DCNA voor natuurbescherming op de Nederlands Caribische eilanden?

Fotocredits: STCB
Fotocredits: STCB
Steun onze goede doelen en speel mee ›