Fairfood International

Postcodeloterij. Fairfood International
Fairfood International en de Nationale Postcode Loterij: voor een duurzaam en eerlijk voedselsysteem voor mens en natuur

Fairfood International is een innovatieve belangenorganisatie die streeft naar een eerlijke en transparante voedselketen. De organisatie wil de sociaal economische omstandigheden van kwetsbare arbeiders, zoals kleine boeren en vissers, in de voedingsindustrie verbeteren. Daarnaast streven ze naar een duurzaam voedselsysteem met respect voor mensenrechten, het milieu en een bloeiende economie.

Fairfood zorgt ervoor dat de meest kwetsbaren in de voedselindustrie een fatsoenlijk en eerlijk leven kunnen leiden. Dit doen ze door in dialoog te gaan met bedrijven in de voedsel- en drankindustrie. Ook informeren ze overheden, voedselarbeiders en boeren over hun rechten en te trainen over onderhandelingstechnieken en consumenten te mobiliseren.

Fairfood wordt sinds 2009 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Fairfood van de loterij 4,6 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Fairfood en zie welk extra project er werd gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Fairfood International

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Fairfood steunen. Zo kan Fairfood blijven werken aan een duurzaam en eerlijk voedselsysteem. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee voor onze goede doelen ›

Projecten Fairfood International

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Fairfood ook een extra schenking voor een bijzondere project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie dit project.

Extra project - Fairfood International

Het Filipijnse eiland Mindanao staat ook bekend als The Land of Promise, omdat het eiland een uitzonderlijk rijke biodiversiteit kent. Het is één van de schatkamers van onze planeet. Ondanks de natuurlijke rijkdom van het eiland bepaalt een uitheems gewas, de ananas, voor een belangrijk deel de economie en de export. Lees meer

Meer over Fairfood International ›

Hoe zorgt Fairfood voor een duurzaam en eerlijk voedselsysteem?

Fairfood Intenational. Postcode loteij
 • Fairfood richt zich momenteel op drie aandachtspunten:
  1. Leefbaar loon - streven naar een leefbaar loon voor alle werkers in de voedselketens;
  2. Eerlijke prijs - Het aanpakken van de onevenwichtigheden in de macht tussen kopers en verkopers door het verhogen van de prijs die voor de producten wordt betaald aan kleine boeren;
  3. Veiligheid en gezondheid – Het garanderen van veilige en gezonde werkomstandigheden voor werkers.
 • Hun missie wordt bereikt door middel van onderzoek, beleidsbeïnvloeding, partnerschappen en capaciteitsontwikkeling. Fairfood geeft bijzondere aandacht aan sectoren en regio’s in de voedselindustrie wanneer blijkt dat misbruik in de keten leidt tot een negatieve invloed op de kwaliteit van leven van kwetsbare arbeiders, boeren en hun families.
 • Fairfood werkt op dit moment aan vijf mondiale projecten:
  1. Garnalen in Azië
  2. Ananas in de Filippijnen
  3.Vanille in Madagaskar
  4. Tomaten in Marokko
  5. Suikerriet in Nicaragua
Speel mee voor onze goede doelen ›