Greenpeace

Greenpeace en de Postcode Loterij: samen voor een mooiere wereld

Onafhankelijk en vasthoudend

Greenpeace is een onafhankelijke, internationale milieuorganisatie die zich inzet voor schone energie, prachtige bossen, levende oceanen, schone productieprocessen en duurzame landbouw.

Door onderzoek, voorlichting en vreedzame, inventieve confrontaties stelt ze milieuproblemen aan de kaak en stimuleert ze alternatieven voor een gezond evenwicht tussen mens en milieu.

Greenpeace wordt al sinds 1996 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Greenpeace van de loterij 59,4 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Winnen voor Greenpeace

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij Greenpeace blijven steunen. Milieuvervuiling en milieuvervuilers houden zich niet aan grenzen. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan goede doelen, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee en steun goede doelen ›

Projecten van Greenpeace

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Greenpeace extra schenkingen voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Droomfonds 2013 – € 7.590.00,- – Questionmark

Droomfonds 2013 – € 7.590.00,- – Questionmark

Greenpeace droomt van verregaande verduurzaming van de productieketens van alles dat we kopen. Daarom biedt Greenpeace consumenten de mogelijkheid om met een eenvoudige app te zien wat de herkomst is van een product, zodat zij bewustere keuzes kunnen maken. Lees meer

Meer over Greenpeace ›

Hoe Greenpeace zorgt voor duurzame oplossingen

  • Onderzoek en rapportage
    Greenpeace doet uitgebreid en onafhankelijk onderzoek naar milieuproblemen en klimaatverandering. Dankzij haar schepen worden misstanden tot in de meest verre uithoeken opgespoord en de gevolgen vastgelegd en openbaar gemaakt.
  • Overleg en lobby
    Met gedegen informatie en realistische alternatieven in de hand gaat Greenpeace in gesprek met bedrijven en de haalbaarheid van alternatieven.
  • Actie
    Als intern overleg en lobby geen resultaat bereiken, komt Greenpeace in actie. Op inventieve wijze zoeken ze aandacht voor het probleem. Met behulp van vrijwillegers, supporters, en lokale actiegroepen maakt Greenpeace het draagvlak voor duurzame verandering hoorbaar en zichtbaar voor iedereen.
Speel mee en steun goede doelen ›