Human Rights Watch

Human Rights Watch en de Nationale Postcode Loterij: samen voor het verdedigen en beschermen van mensenrechten

Human Rights Watch is een internationale organisatie voor de verdediging en bescherming van mensenrechten. De organisatie eist aandacht voor slachtoffers, brengt mensenrechtenschendingen aan het licht en zet zich in voor veiligheid en rechtvaardigheid. Human Rights Watch rapporteert over schendingen van mensenrechten in meer dan 90 landen. Op basis van onderzoek geeft zij een stem aan slachtoffers van onderdrukking en houdt zij daders verantwoordelijk. Human Rights Watch publiceert haar bevindingen, geeft concrete aanbevelingen, oefent pressie uit en pleit voor verandering.

Human Rights Watch wordt sinds 2009 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie 10,1 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Human Rights Watch en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Human Rights Watch

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Human Rights Watch steunen. Zo kan de organisatie mensenrechten blijven verdedigen en beschermen. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Extra projecten

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Human Rights Watch ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Extra project 2015 – € 1.010.00,- – '#WatchOurSchools'

Het recht op onderwijs betekent weinig als scholieren en studenten niet veilig naar school kunnen gaan. Helaas is dit vaak wel de realiteit voor kinderen in conflictzones over de hele wereld. Veel scholen zijn namelijk doelwit van militaire aanvallen, of militairen nemen er tijdens conflicten zelfs hun intrek. Zo hebben sinds 2005 honderdduizenden kinderen in tenminste 26 landen geen toegang tot onderwijs meer. Lees meer

Meer over Human Right Watch >

Hoe zorgt Human Rights Watch voor de verdediging en bescherming van mensenrechten?

Fotocredit: 2011 Sidney Kwiram/Human Rights Watch
  • Onderzoek
    Sinds de oprichting in 1978 heeft Human Rights Watch een internationale reputatie opgebouwd op het gebied van onderzoek naar schendingen van mensenrechten. Hun researchers monitoren mensenrechtensituaties in meer dan 90 landen. Human Rights Watch is vaak als eerste ter plekke om slachtoffers
  • Onthulling
    Human Rights Watch onthult mensenrechtenschendingen en brengt feiten aan het licht die anders verborgen zouden blijven. Dagelijks publiceert zij persberichten, onderzoeksrapporten en concrete beleidsaanbevelingen. Human Rights Watch documenteert misstanden om ze te bestrijden. De lobbyisten van Human Rights Watch oefenen druk uit op regeringsleiders, internationale organisaties, financiële instellingen en ondernemingen om hervormingen door te voeren en een eind te maken aan mensenrechtenschendingen.
  • Verandering
    Bevindingen en analyses kaart Human Rights Watch aan bij invloedrijke actoren zoals de Verenigde Naties en het Internationaal Strafhof, nationale overheden en de internationale media. Zij pleit voor de vervolging van daders en eist aandacht voor schendingen van mensenrechten. Hun werk vormt de grondslag van verregaande veranderingen in beleid, wetgeving en publieke opinie.
Steun onze goede doelen en speel mee ›