IUCN NL

IUCN NL en Postcodeloterij: voor een rechtvaardige wereld waarin natuur wordt gewaardeerd en beschermd.

Fotocredit: PanPhoto/ Karo Sahakyan
Fotocredit: PanPhoto/ Karo Sahakyan

IUCN NL is de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature (IUCN) , 's werelds oudste en grootste unie van natuurorganisaties. Samen met haar netwerk van groene organisaties, bedrijven, overheden en wetenschappers werkt IUCN NL aan wereldwijd behoud van natuur.

De natuur vormt immers de basis van onze economie en ons welzijn. Het geeft ons voedsel, zuiver water, frisse lucht, hout, vis, biochemische materialen en medicijnen. IUCN NL wordt sinds 2000 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft IUCN NL van de loterij 22,6 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van IUCN NL en zie welke (extra) projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor IUCN NL

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook IUCN NL steunen. Zo kan IUCN NL blijven werken aan een rechtvaardige wereld waarin natuur wordt gewaardeerd en beschermd. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee en steun goede doelen ›

Projecten

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft IUCN NL ook een extra schenking voor een bijzondere project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over een aantal van de projecten die dankzij de jaarlijkse bijdrage of de extra schenking mogelijk zijn gemaakt.

Extra project - What if we change

Natuurbeschermers noemen ecosystemen het skelet van onze aarde: de bossen, meren, poolkappen, maar ook de koraalriffen op de Nederlandse Antillen of de Waddenzee. IUCN NL en Dutch Carribean Nature Alliance startten het project ‘What if we change'. Lees meer

Fotocredit: Manuk Manukyan

Small grants for the Purchase of Nature

Small grants for the Purchase of Nature (SPN) is het programma van IUCN NL voor de aankoop van bedreigde natuur. Het fonds stelt natuurorganisaties in zuidelijke landen in staat om eigenaar te worden van lokale natuurgebieden en deze te beschermen. Lees meer

Meer over IUCN NL ›

Hoe zorgt IUCN NL voor wereldwijd behoud van natuur?

Fotocredit: PanPhoto/ Karo Sahakyan
Fotocredit: PanPhoto/ Karo Sahakyan
  • Groene internationale samenwerking Wereldwijd zijn miljarden mensen direct afhankelijk van ecosystemen voor hun water- en voedselzekerheid. De projecten van IUCN NL werken aan de versterking van deze lokale gemeenschappen, zodat zij de natuur – en daarmee hun levensvoorziening – kunnen veiligstellen voor de toekomst.
  • Bedrijfsleven vergroenen
  • Rode Lijst van bedreigde soorten
    Om natuur te kunnen beschermen, moeten we weten hoe het met planten en dieren gaat. De wereldwijde standaard hiervoor is de IUCN Rode Lijst van bedreigde soorten. Deze lijst toont welke planten en dieren met uitsterven worden bedreigd en geeft informatie over hun verspreiding, leefgebied en de bedreigingen.
Speel mee en steun goede doelen ›