Johan Cruyff Foundation

Postcode Loterij en de Johan Cruyff Foundation: samen jeugd in beweging brengen

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Kinderen bewegen steeds minder. Ze hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Maar door sport en spel worden kinderen fitter. Ze leren met elkaar om te gaan en ontwikkelen zichzelf. En iedereen kan meedoen, ook gehandicapte kinderen.

Samen met hun partners, zoals de Postcode Loterij, brengen zij kinderen in beweging op de Cruyff Courts in wijken in Nederland en in het buitenland. Met een paar kleine aanpassingen creëert de Johan Cruyff Foundation schoolpleinen waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Dit doen zij door op het schoolplein lijnen en kleurvakken (coatings) aan te brengen zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan, een zogeheten Schoolplein14. Daarnaast ondersteunen zij wekelijkse sportactiviteiten voor gehandicapte kinderen en 7 sportbonden om gehandicaptensport te stimuleren.

Zo brengen zij elke week duizenden kinderen in beweging. De Johan Cruyff Foundation wordt sinds 2010 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft de Johan Cruyff Foundation van de loterij 12,2 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van de Johan Cruyff Foundation en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor De Johan Cruyff Foundation

De Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook de Johan Cruyff Foundation blijven steunen. Zo kan zij kinderen in beweging blijven brengen. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van de Johan Cruyff Foundation

Meer over Johan Cruyff Foundation ›

Hoe zorgt de Johan Cruyff Foundation voor het in beweging brengen van de jeugd?

Johan Cruijff en de Postcode Loterij
  • Gehandicaptensport
    De Cruyff Foundation initieert en steunt (sport)projecten die jongeren met een handicap in staat stellen zich te ontwikkelen. Dit doen zij door sportvoorzieningen, zoals de speciale Cruyff Courts, Schoolplein14 binnen het speciaal onderwijs en materiaal dat nodig is voor deze speciale doelgroep om te kunnen sporten, spelen en bewegen.
  • Cruyff Courts
    De Cruyff Foundation realiseert Cruyff Courts, kwalitatief hoogwaardige trapveldjes. Natuurlijk wordt er op een Cruyff Court gevoetbald, maar een Cruyff Court is in alle opzichten ontworpen om méér te zijn dan een voetbalveld. Respect voor elkaar, verantwoordelijkheid en integratie krijgen er spelenderwijs vorm. Kinderen leren er om samen te werken, vriendschappen te sluiten, voor zichzelf en voor anderen op te komen, te winnen en te verliezen. Allemaal ervaringen die in het latere leven van pas komen. Er zijn in binnen- en buitenland nu al 200 Cruyff Courts en dat aantal groeit verder. De Cruyff Courts worden geactiveerd door het Community Program en door het voetbaltoernooi Cruyff Courts 6 vs 6 dat jaarlijks voor kinderen tot 12 jaar wordt gehouden.
  • Schoolplein 14
    De Cruyff Foundation brengt ook kinderen op basisscholen in beweging. Door de realisatie van een Schoolplein14 op nu al bijna 200 basisscholen uit zowel het regulier als speciaal onderwijs stimuleert de Foundation kinderen om samen te sporten en te spelen tijdens en na school.
Steun onze goede doelen en speel mee ›