Kinderfonds MAMAS

Opstaan voor kinderen in armoede

Kinderfonds MAMAS steunt inspirerende Zuid-Afrikaanse vrouwen die opstaan voor de meest kwetsbare kinderen van hun land. Deze MAMAS bieden samen inmiddels 25.000 kinderen dagelijkse zorg en veiligheid, en daarmee weer toekomst.

In Zuid-Afrika moeten nog altijd zo’n tien miljoen kinderen zien te overleven in de harde werkelijkheid van extreme armoede, geweld, honger, uitsluiting en verwaarlozing. Zonder hulp hebben zij in feite geen enkele kans. Kinderfonds MAMAS biedt die kans alsnog. Kinderfonds MAMAS wordt sinds 2000 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Kinderfonds MAMAS van de loterij 11,5 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Kinderfonds MAMAS en zie welk extra project er werd gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Kinderfonds MAMAS

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Kinderfonds MAMAS blijven steunen. Zo kan zij blijven werken aan een toekomst voor de meest kwetsbare kinderen. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Project van Kinderfonds MAMAS

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Kinderfonds MAMAS ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over dit project.

Kinderfonds MAMAS en de Postcode Loterij

Extra project 2007 – € 3.400.00,- – Children’s Hospital

Het Red Cross Kinderziekenhuis in Kaapstad is één van de beste kinderziekenhuizen in de wereld en het enige gespecialiseerde kinderziekenhuis in Sub-sahara Afrika. Maar het was sterk verouderd. Dankzij een bijdrage van de Postcode Loterij kon Kinderfonds MAMAS een nieuwe, state of the art operatievleugel in het Red Cross Children’s Ziekenhuis in Kaapstad bouwen: de LOLO WING. Lees meer

Meer over Kinderfonds MAMAS ›

Hoe zorgt Kinderfonds MAMAS voor een eerlijke kans voor kinderen in Zuid-Afrika?

Kinderfonds MAMAS en de Postcode Loterij
  • Mamakracht
    De beweging van hoop in Zuid-Afrika komt van de vrouwen. Kinderfonds MAMAS kiest honderd procent voor de ‘mamakracht’ van deze vrouwen, als levensreddende energie voor de meest kwetsbare kinderen. Door te kiezen voor mamakracht, kiezen wij voor de cirkel van dagelijkse liefde, zorg en bescherming die moeders eigen is: trouw, allesomvattend, onvoorwaardelijk, stimulerend en strijdbaar. De MAMAS brengen in praktijk wat Nelson Mandela ooit zei: “Alle kinderen zijn ónze kinderen.”
  • Lokaal initiatief
    De MAMAS komen zélf in actie in hun eigen directe omgeving. Zij nemen het initiatief waardoor duurzaam draagvlak ontstaat; zij voelen zich verantwoordelijk en bepalen welke zorg nodig is. Zij weten immers het beste waarmee de kinderen echt geholpen zijn. En natuurlijk bepalen zij zelf hoe de steun besteed dient te worden. Daarvoor maakt ieder project elk jaar een plan dat daarna als afspraak geldt.
  • Keten van trouw
    Hulp aan een kind is altijd een kwestie van lange adem en trouw. De kinderen verdienen de trouwe zorg van de MAMAS: niet alleen een boterham vandaag maar een breed pakket aan zorg tot ze op eigen benen kunnen staan. Daarom belooft Kinderfonds MAMAS de projecten steeds steun voor perioden van drie jaar, met steeds weer verlenging van drie jaar als alles goed gaat.
Steun onze goede doelen en speel mee ›