Leprastichting

De Postcode Loterij en de Leprastichting: samen krijgen we lepra onder controle

Eén op de tien leprapatiënten is een kind. Dat betekent dat de ziekte nog actief wordt verspreid. De Leprastichting wil dat lepra niet langer levens verwoest. Zij zorgt voor vroege opsporing om handicaps te voorkomen en voor genezing om de keten van besmetting te doorbreken. Daarnaast zorgen zij voor medische, sociale en economische revalidatie, zodat leprapatiënten en anderen met een handicap gewoon weer kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Zo heeft de Leprastichting – samen met overheden en andere organisaties – lepra beetje bij beetje kunnen terugdringen. De Leprastichting wordt sinds 1996 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft de Leprastichting van de loterij 27 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van de Leprastichting en zie welk extra project er werd gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor de Leprastichting

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook de Leprastichting blijven steunen. Zo kan zij blijven werken aan een wereld zonder lepra. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Project van de Leprastichting

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft de Leprastichting ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over dit project.

Lepra stichting en de Postcode Loterij

Extra Project 2013 – € 2.020.00,- – These shoes are made for walking

In Zuidoost Azië hebben twee miljoen mensen te maken met voet- en loopproblemen. Het Liliane Fonds en de Leprastichting zetten een internationaal trainingsprogramma op in deze regio om mensen van goede schoenen te voorzien. Daarnaast zetten de twee organisaties een netwerk van werkplaatsen op in Vietnam, Indonesië, Burma, Laos en Cambodja met goed opgeleide orthopedische schoenmakers. Lees meer

Meer over Leprastichting ›

Leprabestrijding in drie stappen

  • Opsporen
    De Leprastichting werkt in 15 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Daar helpen ze om de gezondheidsdiensten te versterken. Want alleen als medici tot in de kleinste dokterspost lepra kunnen herkennen, is het mogelijk om de ziekte in een vroeg stadium op te sporen en handicaps te voorkomen.
  • Genezen
    Lepra is te genezen met een cocktail van drie antibiotica. De patiënt is al na een paar dagen niet meer besmettelijk. Maar als de leprabacterie de zenuwen in bijvoorbeeld handen en voeten eenmaal heeft beschadigd, is dat niet meer terug te draaien.
  • Revalideren
    Wereldwijd zijn er 1,5 tot 2 miljoen mensen met een handicap door lepra. Met bijvoorbeeld een prothese, een microkrediet (kleine leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden) en door stigma te bestrijden, zorgt de Leprastichting ervoor dat zij – en mensen met een handicap door een andere oorzaak - gewoon weer mee kunnen doen in de maatschappij.
Steun onze goede doelen en speel mee ›