Mama Cash

Mama Cash en de Postcode Loterij: samen sterk voor vrouwenrechten

Investeren in een betere toekomst voor vrouwen en meiden

Mama Cash is het oudste internationale vrouwenfonds ter wereld. Zij financiert en steunt vernieuwende initiatieven van vrouwen en meiden die opkomen voor sociale rechtvaardigheid en respect voor vrouwenrechten. De rechten van vrouwen en meiden worden overal ter wereld overtreden. Het is alleen mogelijk hier een einde aan te maken als vrouwen en meiden de middelen krijgen om zelf op te komen voor duurzame veranderingen.

Mama Cash wordt sinds 2008 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 8,4 miljoen euro van de loterij. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Mama Cash en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Mama Cash

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Mama Cash blijven steunen. Zo kan de organisatie blijven opkomen voor vrouwen en meiden. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee >

Projecten van Mama Cash

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Mama Cash ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Mama Cash - Postcode Loterij

Extra project 2015 – € 1.510.00,- – Woman Power Fashion

Met de extra bijdrage van de Postcode Loterij voor het project ‘Women Power Fashion’ zorgen Mama Cash en de Schone Kleren Campagne ervoor dat vrouwen in Bangladesh, India, Pakistan en Sri Lanka individueel en gezamenlijk effectief kunnen opkomen voor hun recht op een veilige en eerlijke werkomgeving in de kledingindustrie. Vrouwelijke werknemers krijgen onder andere veiligheidstoolkits en taalcursussen Engels. Daarnaast wordt hen een ruim aanbod aan trainingen en opleidingen geboden op het gebied van informatietechnologie, rechtssystemen en werknemersrechten, onderhandelen en het opzetten van vakbonden. Lees meer

Meer over Mama cash >

Hoe zorgt Mama Cash voor de versterking van vrouwenrechten?

Mama Cash - Postcode Loterij
  • Mama Cash biedt financiële steunMama Cash geeft jaarlijks financiële steun aan ongeveer 100 vrouwen- en meidengroepen wereldwijd die zich op innovatieve manieren inzetten voor meer zeggenschap en meer rechten voor vrouwen, meiden en transgenders. Zo kunnen zij op hun beurt anderen stimuleren en inspireren om zich ook uit te spreken tegen discriminatie en rechteloosheid.
  • Mama Cash verstevigt sociale bewegingen Mama Cash geeft geen eenmalige projectfinanciering, maar steunt groepen bij voorkeur voor een langere periode. Zij financiert juist basisvoorzieningen als werkruimte en computers, die het groepen mogelijk maken op een duurzame manier te werken aan verandering. Mama Cash staat haar groepen ook met raad en daad bij en stimuleert de uitwisseling van expertise, ervaringen en strategieën en de vorming van regionale of thematische netwerken.
  • Mama Cash pleit voor meer geld voor vrouwenrechten Mama Cash vervult een voortrekkersrol in de filantropische wereld. Zij stimuleert andere organisaties en fondsen om ook te investeren in vrouwenrechten en deelt met anderen wat zij heeft geleerd over succesvol investeren in activisme voor sociale rechtvaardigheid.
Steun onze goede doelen en speel mee ›