Marine Stewardship Council (MSC)

Marine Stewardship Council en de Postcode Loterij: samen op weg naar een duurzame vismarkt en gezonde oceanen.

De Marine Stewardship council (MSC) werkt samen met diverse partners om de wereldwijde vismarkt te veranderen in een duurzame markt. MSC is in 1997 opgericht met als doel een oplossing te bieden voor het globale overbevissingsprobleem en om een bijdrage te leveren aan de gezondheid van de oceanen door duurzame visserij te erkennen en belonen.

Dankzij het opvallende blauwe MSC-keurmerk voor duurzaam gecertificeerde visserij is duurzame vangst makkelijk te herkennen. Door vis met het MSC-keurmerk te kopen, weet u als consument zeker dat uw vis duurzaam gevangen is en steunt u goed beheerde visserijen: zonder overbevissing, en met respect voor al het andere leven in de oceanen. Zo kunnen ook toekomstige generaties blijven genieten van de veelheid aan vis én van oceanen die krioelen van het leven.

Winnen voor de MSC

De MSC wordt sinds 2011 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 2,5 miljoen euro voor haar activiteiten. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van de organisatie en zie welke projecten er worden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook de MSC blijven steunen. Zo kan de organisatie zich blijven inzetten voor een duurzame vismarkt. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee en steun goede doelen ›

Projecten van Marine Stewardship Council

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan de MSC verschillende projecten en activiteiten bewerkstelligen. Lees hieronder meer over 1 van deze projecten.
postcodeloterij. Marine Stewardship Council

Het Fish & Kids Project

Het is van belang dat kinderen begrijpen hoe belangrijk het is om de oceanen en het leven daarin te beschermen. De volgende generatie moet daarom aangemoedigd worden om de keuze voor duurzame vis te maken. Met het Fish & Kids project biedt de MSC lesmaterialen aan scholen en basisschool leerlingen om op een spelende wijze kennis te laten maken met het belang van gezonde oceanen en hun eigen rol daarin. Lees meer

Lees meer over Marine Stewardship Council ›

Hoe zorgt de MSC voor gezonde oceanen vol met leven?

MSC en de Postcode Loterij
 • Op weg naar een duurzame visserij
  De MSC biedt visserijen over de hele wereld een manier om herkend en beloond te worden voor een goed beheer van hun visserij. In samenwerking met deze duurzame visserijen creëert zij een markt voor duurzame vis. Hierdoor worden andere visserijen gestimuleerd om hun praktijken te veranderen.
 • MSC in de markt
  De MSC heeft haar krachten gebundeld met enkele van de werelds grootste merken, supermarkten en bedrijven in de visketen om hen te helpen aan de groeiende vraag van de consument naar duurzame vis te voldoen. De MSC werkt samen met diverse partners om de wereldwijde vismarkt te veranderen in een duurzame markt. De meesten partners hebben het MSC-programma tot kernonderdeel van hun visbeleid gemaakt.
 • Bewust maken van consumenten
  Het blauwe MSC-keurmerk maakt het voor iedereen gemakkelijk om een bewuste duurzame keuze te maken - of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of een etentje in een restaurant. Door middel van campagnes hoopt MSC meer mensen bewust te maken van de keuze voor duurzame vis en zo hun bijdrage aan behoud van gezonde oceanen.
 • Samenwerking met ontwikkelingslanden
  De helft van alle visproducten ter wereld is afkomstig uit ontwikkelingslanden. Voor miljoenen mensen in dit soort landen is vis een vitale bron van voedsel en inkomsten. De MSC moedigt ontwikkelingslanden aan om mee te doen met het programma om zo te kunnen profiteren van de voordelen die certificering en het gebruik van het keurmerk kunnen brengen.
Speel mee en steun goede doelen ›