Milieudefensie

Milieudefensie en de Postcode Loterij: samen een andere weg inslaan

Milieudefensie speelt een voortrekkersrol bij het oplossen en voorkomen van milieuproblemen. De organisatie werkt continue aan een Nederland dat minder verspilt van wat de aarde ons biedt en dat ook eerlijker deelt met de rest van de wereld en de generaties na ons. Dat doen ze door samen met burgers een beroep te doen op bedrijven en overheden om een andere weg in te slaan.

Mede dankzij de inzet van Milieudefensie verkopen supermarkten steeds meer biologische en fairtrade producten, wordt er in Nederland (voorlopig in elk geval) niet naar schaliegas geboord en vragen veel bezorgde burgers de gemeente om gezonde lucht in hun stad.

Milieudefensie wordt sinds 1996 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie voor haar activiteiten 31,8 miljoen euro ontvangen van de loterij. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Milieudefensie en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Milieudefensie

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Milieudefensie blijven steunen. Zo kan de organisatie anderen blijven motiveren om een andere keuzes te maken die goed zijn voor toekomstige generaties. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van Milieudefensie

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Milieudefensie ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.
postcodeloterij. milieudefensie

Extra Project - 'Allemaal Lokaal'

Met het project 'Allemaal Lokaal' wil Milieudefensie een doorbraak forceren voor veevoer uit eigen land. Milieudefensie gelooft in zuivel van koeien die alleen gras en veevoer uit de regio eten. Ook het krachtvoer voor Nederlandse kippen hoeft niet van de andere kant van de wereld te komen. Dat was niet zo lang geleden nog heel normaal in Nederland. Dat zorgt voor werkgelegenheid voor onze eigen boeren en het spaart de bossen in Zuid-Amerika. Die bossen worden omgehakt om plaats te maken voor plantages waar voor ons veevoer (soja) verbouwd wordt. Lees meer

Meer over Milieudefensie ›

Hoe laat Milieudefensie Nederland een andere weg inslaan?

postcodeloterij. milieudefensie
  • Door bedrijven en overheid te prikkelen
    Milieudefensie laat zien welke gevolgen de huidige productie en consumptie wereldwijd hebben voor mens en milieu. En ze versnellen de omslag naar een duurzame en rechtvaardige wereld door een beroep te doen op bedrijven en overheden om andere keuzes te maken. Dat doen ze samen met het publiek.
  • Met aansprekende campagnes
    Met aansprekende campagnes mobiliseert Milieudefensie zoveel mogelijk mensen. Samen strijden we op dit moment voor gezonde lucht, koeien in de wei, veevoer uit eigen land, duurzame elektronica, en voor schone energie in plaats van schaliegas.
  • Lokaal, nationaal en internationaal
    Met 84.000 leden en donateurs is Milieudefensie actief bij jou om de hoek, maar ook in Den Haag. En omdat milieuproblemen zich niet storen aan grenzen zijn ze ook aangesloten bij Friends of the Earth International. Dat is het grootste milieunetwerk ter wereld met 75 lidorganisaties in evenzoveel landen verspreid over alle continenten, ongeveer 5.000 lokale afdelingen en wereldwijd 2 miljoen leden en donateurs.
Steun onze goede doelen en speel mee ›