Oranje Fonds

Het Oranje Fonds en de Postcode Loterij: zetten zich in voor de samenleving

Een steuntje in de rug

Het Oranje Fonds wil dat iedereen zich thuis voelt in ons koninkrijk. Dat is helaas nog niet vanzelfsprekend. Mensen kunnen zich eenzaam voelen, bijvoorbeeld omdat ze al wat ouder zijn en niet zo makkelijk meer de deur uit komen. Of omdat ze door een ziekte, handicap of taalachterstand beperkt worden.

De Postcode Loterij steunt het Oranje Fonds vanaf 2006. Sinds de start van de samenwerking heeft het Oranje Fonds met hulp van de loterij al € 157,6 miljoen ontvangen. Mede hierdoor kunnen er jaarlijks zo’n 7000 sociale initiatieven worden gesteund. Al deze initiatieven verbeteren, met hulp van duizenden vrijwilligers, de sociale cohesie in het Koninkrijk der Nederlanden.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van het Oranje Fonds en zie welke projecten mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij gesteund worden.

Winnen voor het Oranje Fonds

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook het Oranje Fonds blijven steunen en zo sociale initiatieven in Nederland een hart onder de riem steken. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van het Oranje Fonds

Door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan het Oranje Fonds veel sociale initiatieven steunen. Zie hieronder een aantal mooie voorbeelden:

Extra Project 2012 – € 2.260.00,- – Groen Dichterbij

Extra Project 2012 – € 2.260.00,- – Groen Dichterbij

Onderzoek toont aan dat mensen in een groene woonomgeving zich gezonder, minder eenzaam en veiliger voelen. Het programma ‘Groen dichterbij’, mede mogelijk gemaakt door een extra schenking van de Postcode Loterij in 2012, probeert precies dit te bereiken. Het brengt mensen in de straat en buurt dichter bij elkaar door de leefomgeving in de buurt groener te maken. Lees meer

De Beste Maatjes

De Beste Maatjes

Met de campagne De Beste Maatjes steunt het Oranje Fonds maatjes-, mentor- en buddy-initiatieven en voorzien ze hen van ideeën, kennis, contacten én vrijwilligers! Lees meer

NLdoet

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds organiseert jaarlijks, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Lees meer

Meer weten over het Oranje Fonds? ›

Hoe gaat het Oranje Fonds te werk?

  • Het Oranje Fonds brengt mensen bij elkaar
    Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.
  • Verschillende projecten op het gebied van sociale cohesie
    Om deze doelen te verwezenlijken ondersteunt het Oranje Fonds projecten die de sociale infrastructuur verbeteren of vernieuwen, zoals de bouw van een gemeenschapshuis, of het wegwijs maken van allochtone vrouwen in Nederland.
  • Samen verder komen
    Het Oranje Fonds investeert in projecten die een positieve sociale dynamiek op gang brengen, zoals ontmoeting tussen jong en oud, of gezamenlijke activiteiten van buurtbewoners in hun wijk of dorp. Participatie wordt onder alle inwoners van het Koninkrijk gestimuleerd.
Steun onze goede doelen en speel mee ›