Oxfam Novib

Oxfam Novib en de Postcode Loterij: Samen voor een rechtvaardige wereld zonder armoede

Een betere toekomst

Oxfam Novib is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie en geeft mensen in ontwikkelingslanden de kans om zich uit de armoede op te werken en een toekomst op te bouwen. Zij werkt aan een wereld waarin iedereen genoeg te eten heeft, naar school kan gaan en kan leven in vrijheid en veiligheid.

Oxfam Novib wordt al sinds 1990 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Oxfam Novib van de loterij 361,2 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Oxfam Novib en zie welke bijzondere projecten er konden worden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Oxfam Novib

Een op de drie mensen op de wereld leeft in armoede. Een op de negen mensen gaat met honger naar bed. Dit kan en moet anders. Dankzij de bijdrage van haar deelnemers kan de Postcode Loterij Oxfam Novib blijven steunen om dit probleem tegen te gaan. De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan goede doelen, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van Oxfam Novib

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Oxfam Novib extra bijdragen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die mogelijk zijn gemaakt.

Meer over Oxfam Novib

Een wereld zonder armoede

  • Eigen inkomen
    Oxfam Novib geeft arme mensen een steuntje in de rug zodat ze zelf een bestaan kunnen opbouwen. Zij helpt bijvoorbeeld kleinschalige boeren hun productie te verhogen of hun producten af te zetten. Of ze verleent krediet aan vrouwen en mannen om een eigen bedrijfje te starten.
  • Noodhulp
    Bij rampen als orkanen en conflicten komt Oxfam Novib onmiddellijk in actie. Met haar netwerk van partnerorganisaties en andere Oxfams is zij direct ter plaatse in ruim 90 landen. Zo heeft Oxfam ruim 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen kunnen helpen aan onder meer onderdak, schoon water en kachels voor de winter.
  • Campagnes
    Samen met anderen voert Oxfam Novib campagne om overheden of bedrijven te overtuigen van ander beleid. De Oxfam-campagne Behind the Brands bijvoorbeeld zette ’s wereld grootste voedselbedrijven aan de land- en arbeidsrechten van kleine boeren en werknemers in de keten te respecteren.
Steun onze goede doelen en speel mee ›