PharmAccess

PharmAccess en de Postcode Loterij: samen werken aan toegang tot goede zorg in Afrika

In veel Afrikaanse landen hebben weinig mensen een zorgverzekering. Mensen betalen een hoge prijs voor ziektekosten wat leidt tot nog grotere armoede. Dit terwijl de kwaliteit van de zorg vaak bar slecht is. PharmAccess organiseert enerzijds gesubsidieerde zorgverzekeringen voor mensen die anders niet naar de dokter kunnen gaan. Anderzijds zorgt PharmAccess ervoor dat klinieken met behulp van een lening stapsgewijs de kwaliteit van hun zorg kunnen verbeteren.

PharmAccess wordt sinds 2012 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 2 miljoen euro van de loterij. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van PharmAccess en zie welke projecten er o.a. werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor PharmAccess

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook PharmAccess blijven steunen. Zo kan de organisatie de kwaliteit en toegang tot zorg voor mensen in Afrika sterk verbeteren. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van PharmAccess

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan PharmAccess bijzondere projecten realiseren. Lees hieronder meer over een aantal van deze projecten.
Pharmacces

Een mobiele kliniek in Namibië

In Namibië heeft PharmAccess, samen met lokale en internationale partners waaronder de Postcode Loterij, een mobiele kliniek ontwikkeld, genaamd Mister Sister. Deze kliniek op wielen met aan boord een verpleegster rijdt vaste routes op het uitgestrekte plattenland van Namibië om zo deze veelal arme mensen te bedienen van toegang tot goede zorg. PharmAccess heeft inmiddels 5 Mister Sister klinieken rondrijden die aan ruim 15.000 mensen op het plattenland goede zorg leveren. Lees meer

Kwara State Health Insurance Program

Sinds 2007 werkt PharmAccess met steun van de Nederlandse overheid en de Postcode Loterij aan het verbeteren van toegang tot goede zorg in de provincie Kwara in Nigeria. Het programma is al een succes met 37 klinieken die nu de beste zorg van de streek leveren en 110.000 mensen die via een zorgverzekering toegang tot deze zorg hebben. Een grote en unieke doorbraak is, dat onlangs de lokale overheid heeft toegezegd om het programma financieel over te nemen en uit te breiden. Lees meer

Meer over Pharmaccess >

Hoe zorgt PharmAccess voor toegang tot goede gezondheidszorg in Afrika?

postcodeloterij. pharmaccess
  • Betaalbare leningen voor klinieken
    PharmAccess helpt klinieken bij het krijgen van een lening bij de bank. Aan de ene kant door het aanbieden van trainingen om de kwaliteit en bedrijfsvoering te verbeteren. Aan de andere kant door risico’s te beperken voor de bank. Zo kan de arts de kliniek verder verbeteren en uitbreiden, personeel aannemen en apparatuur aanschaffen.
  • Stimuleren van kwaliteitsverbetering
    Meer dan 1800 klinieken, huisartsenposten en kleine ziekenhuizen in Afrika werken al met SafeCare, een programma dat de kwaliteit van de zorg meet en klinieken traint in hoe ze stapsgewijs betere zorg kunnen leveren. De klinieken staan zelf aan het roer bij het doorvoeren van de verbeteringen en bedienen samen al ruim een miljoen patiënten per maand.
  • Innovatieve modellen
    Sinds haar oprichting in 2001, kenmerkt PharmAccess zich door het ontwikkelen van nieuwe manieren om zorg beter bereikbaar te maken. Hierbij staat een integrale, publiek-private aanpak centraal. PharmAccess is momenteel bezig met M-Health, waardoor patiënten via hun eigen mobiele telefoon toegang krijgen tot de zorg die ze nodig hebben.
Steun onze goede doelen en speel mee >