Rocky Mountain Institute

Rocky Mountain Institute en de Postcode Loterij: samen klimaatverandering tegengaan

De onafhankelijke organisatie Rocky Mountain Institute draagt concrete oplossingen aan om klimaatverandering tegen te gaan. Het instituut maakt zich sterk voor de overgang van een maatschappij gebaseerd op olie en gas naar een maatschappij gebaseerd op duurzame energie.

Het Rocky Mountain Institute wordt sinds 2009 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft het Rocky Mountain Institute 8,4 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van de organisatie en zie welk extra project er werd gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor het Rocky Mountain Institute

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook het Rocky Mountain Institute steunen. Zo kan de organisatie blijven werken aan oplossingen die klimaatverandering tegengaan. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee en steun goede doelen ›

Extra Project

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het Rocky Mountain Institute ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit project.

Extra project - Climate leaderShip Rotterdam

De wereldwijde scheepvaartindustrie stoot meer CO2 uit dan heel Duitsland en ongeveer vier keer meer dan Nederland. Bedrijven besteden miljarden euro's per jaar aan brandstof voor milieuonvriendelijke schepen. Dit heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de omzet, hierdoor wordt ook de luchtkwaliteit aangetast en een onnodig hoge uitstoot van CO2 veroorzaakt. Met de extra bijdrage van de Postcode Loterij kunnen Carbon War Room en Rocky Mountain Institute dit probleem aanpakken. Lees meer

Lees meer over het Rocky Mountain Institute ›