Scouting Nederland

Scouting Nederland en de Postcode Loterij: maken spelenderwijs leren in de natuur mogelijk

Laat je uitdagen!

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding voor meiden en jongens, in een veilige en leerzame speelomgeving in de natuur. Bij Scouting ontwikkelen kinderen en jongeren persoonlijke vaardigheden. Scouting is geliefd onder de kinderen in Nederland, maar liefst 1 op de 5 kinderen in Nederland is lid van Scouting, of is ooit lid geweest.

Scouting Nederland wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund en heeft 1 miljoen euro mogen ontvangen. Hierdoor kan Scouting Nederland ervoor blijven zorgen dat jaarlijks 87.000 kinderen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Scouting Nederland en zie wat voor projecten er kunnen worden gerealiseerd dankzij de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor ontwikkeling

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij de bijdrage van haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Scouting Nederland blijven steunen en kinderen in Nederland spelenderwijs laten leren in de natuur. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van Scouting Nederland

Mede door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan Scouting Nederland haar werk doen. Zie hieronder een aantal mooie voorbeelden van projecten die door Scouting Nederland worden gerealiseerd.

Scouting Nederland wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund

Scoutinglandgoed Zeewolde

In het jonge bos ‘Horsterwold’ bij Zeewolde realiseert Scouting Nederland een splinternieuwe plek voor alle scouts in Nederland: Scoutinglandgoed Zeewolde. Lees meer over Scoutinglandgoed Zeewolde. Lees meer

Scouting Nederland wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund

Spelkwaliteit

Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Scouting Nederland zet zich in voor de ontwikkeling van jongeren. Bij Scouting kunnen meiden en jongens groeien in een stimulerende en educatieve omgeving, met name op sociaal vlak. Lees hier meer. Lees meer

Scouting Nederland wordt sinds 2014 door de Postcode Loterij gesteund

Zichtbaarheid vergroten

De komende jaren wil Scouting Nederland haar inhoudelijke naamsbekendheid en de zichtbaarheid in de samenleving vergroten, door meer jonge mensen uit alle lagen van de bevolking aan zich te binden als vrijwilliger. Lees hier meer. Lees meer

Meer over Scouting Nederland ›

Hoe zorgt Scouting voor persoonlijke ontwikkelingen van kinderen en jongeren?

  • Scoutingspel: niet-formeel leren
    De manier van leren bij Scouting zit tussen formeel (op school, met vastgestelde doelen en eisen) en informeel (spontaan, in het dagelijks leven) leren in. Door de stimulerende omgeving en uitdagende activiteiten leren kinderen en jongeren bij Scouting heel veel, zonder dat ze dit zelf zo ervaren, want plezier en gezelligheid staan centraal.
  • Scouting Academy
    Vrijwilligers vormen bij Scouting Nederland een onmisbare schakel bij de persoonlijke ontwikkeling van meiden en jongens. Om die reden is het belangrijk de dat vrijwilligers zich ook blijven ontwikkelen. Deze ontwikkeling staat bij Scouting Academy centraal, de Scouting Academy zorgt ervoor dat vrijwilligers voldoende deskundigheid op zak hebben om de functie binnen Scouting goed te kunnen vervullen.
  • Groei: de groep centraal
    Kinderen willen dolgraag buitenspelen blijkt uit onderzoek, maar op steeds minder plekken is het mogelijk om (veilig) buiten te ravotten, spelletjes te doen met vriendjes en de natuur te ontdekken. Bij de ruim 1.000 lokale Scoutinggroepen kan buitenspelen wel! Daarom staan de lokale groepen bij Scouting centraal en werkt Scouting Nederland samen met de groepen continu aan groei. Bij de groepen komen kinderen, jongeren en vrijwilligers wekelijks samen om allerlei avonturen te beleven.
Steun onze projecten en speel mee ›