Simavi

Simavi en de Postcode Loterij: iedereen een gezonde basis

Simavi verbetert de gezondheid van mensen in kwetsbare gemeenschappen in Azië en Afrika. Blijvend. Dat doen ze door te investeren in een gezonde basis: water, toiletten, hygiëne, geplande en gezonde zwangerschappen en veilige bevallingen.

Simavi heeft als doel om in 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen in kwetsbare gemeenschappen in Azië en Afrika structureel te hebben verbeterd. Om dit te bereiken, werken ze samen met de lokale bevolking en met strategische partners als overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Simavi wordt sinds 1998 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Simavi van de loterij 20,8 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Simavi en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Simavi

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Simavi blijven steunen. Zo kan Simavi blijven bouwen aan een gezonde toekomst voor iedereen. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van Simavi

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Simavi ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Simavi en de Postcode Loterij

Extra project - 1 Week Extra

Gemiddeld menstrueert een vrouw 7 jaar van haar leven. Vrouwen in Nederland kunnen met wat beperkte ongemakken tijdens hun menstruatie hun gewone leven leiden. Voor vrouwen op het platteland in India ligt dat vaak anders. Door onwetendheid over hun cyclus en menstruele hygiëne en een gebrek aan betaalbaar maandverband, moeten zij vaak 1 week per maand missen van school of werk. Lees meer

Extra project 2011 – € 1.620.00,- – Peepoo

Extra project 2011 – € 1.620.00,- – Peepoo

Gemiddeld menstrueert een vrouw 7 jaar van haar leven. Vrouwen in Nederland kunnen met wat beperkte ongemakken Peepoo is een biologisch afbreekbaar en hygiënisch zakje dat dienst doet als toilet en menselijke uitwerpselen tot mest maakt. Wereldwijd hebben 2,5 miljard mensen geen toilet, waardoor ziektes uitbreken en er dagelijks 1.400 kinderen aan diarree sterven. Lees meer

Meer over Simavi ›

Hoe maakt Simavi het verschil?

  • Samen met gemeenschappen
    Simavi gelooft in de kracht van mensen. Als mensen zelf verantwoordelijkheid nemen en gaan samenwerken ontstaan er positieve veranderingen. Ze helpen gemeenschappen om zich te organiseren en kennis en ervaringen te delen. Ze doen dat onder andere samen met lokale leiders, gezondheidswerkers en scholen.
  • Samen met partners
    Vaak zijn problemen te complex om als gemeenschap op te lossen. Daarom brengt Simavi de gezondheidsproblemen van mensen onder de aandacht van overheden. Zij werken samen met het bedrijfsleven om producten en diensten te leveren die de gezondheid verbeteren. Ook maatschappelijke organisaties, zoals de lokale partners en andere internationale organisaties die werken aan gezondheid, worden betrokken. Deze gedegen aanpak zorgt ervoor dat de veranderingen die tot stand worden gebracht blijvend zijn.
  • Samen maken we het verschil
    Hun kracht ligt in het samenbrengen en verbinden van álle partijen: mensen die verandering willen, in hun doelstellingen geloven, mensen die met ze samenwerken, in ze investeren, die doneren, een actie organiseren, hen ondersteunen. En natuurlijk mensen waarvan ze kunnen leren. Want samen brengen ze hun droom dichterbij: iedereen een gezonde basis.
Steun onze goede doelen en speel mee ›