Solidaridad

postcodeloterij. solidaridad
Solidaridad en de Postcode Loterij: samen productieketens verduurzamen

Solidaridad ziet eerlijke en duurzame handel als het beste middel om de levensstandaard van mensen in ontwikkelingslanden te verbeteren. Samen met boeren en bedrijven werkt Solidaridad daarom aan duurzame productiemethoden en een verbetering van de arbeidsomstandigheden door de hele productieketen heen. Samen met iedereen in de keten werkt Solidaridad aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn.

Solidaridad wordt sinds 2009 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 13,4 miljoen euro voor haar activiteiten. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van de organisatie en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Solidaridad

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Solidaridad blijven steunen. Zo kan de organisatie zich blijven inzetten voor eerlijke en duurzame handel. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee en steun onze goede doelen ›

Extra projecten van Solidaridad

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Solidaridad ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Postcodeloterij. Solidaridad

Extra project 2014 – € 2.990.00,- – Het eiland van de weduwen

Aan de oostkust van Nicaragua ligt het dorp Chichigalpa met de bijnaam 'Het eiland van de weduwen'. In de afgelopen 20 jaar zijn er meer dan 25.000 mannen overleden aan chronisch nierfalen. De oorzaak was lange tijd onbekend. Deze mannen werkten in de suikerrietkap waar ze 6 tot 7 dagen in de week 12 uur per dag meer dan 12.000 kilo suikerriet per dag kapten in de brandende zon. Lees meer

Extra project 2012 – € 1.720.00,- – Het gezicht van Ghanees goud

Ghana staat in de top tien van landen die goud exporteren. Dit wordt grotendeels geproduceerd door enkele grote, internationale mijnbouwondernemingen, maar in de kleinschalige goudwinning werken de meeste mensen. Naar schatting zijn 200.000 mensen in Ghana actief in de goudmijnbouw, vaak zonder enige andere bron van inkomsten. Een miljoen mensen is hiervan afhankelijk voor hun bestaan. Lees meer

Lees meer over Solidaridad >

Hoe zorgt Solidaridad voor verandering die er toe doet?

postcodeloterij. solidaridad
  • Solidaridad is een internationaal opererende maatschappelijke organisatie met meer dan 45 jaar ervaring in de verduurzaming van productieketens.
  • Samen met iedereen in de keten - van boer tot multinational, tot consument - werkt Solidaridad aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn. Solidaridad is actief op 5 continenten, via 10 regionale kantoren en werkt door 12 productieketens heen, waaronder koffie, cacao, katoen, textiel en goud.
  • Solidaridad gelooft in een wereld waarin het evenwicht tussen productie en consumptie zo in balans is, dat iedereen voldoende te eten heeft. De organisatie gelooft dat dit kan op een manier waarbij er respect is voor elkaar, voor de aarde en voor de generaties die na ons komen.
Speel mee en steun onze goede doelen ›