Stichting AAP

Stichting AAP wordt sinds 2001 gesteund door de Postcode Loterij
Stichting AAP en de Postcode Loterij: geven verwaarloosde dieren een nieuw bestaan

AAP zet zich in voor een betere toekomst voor exotische zoogdieren, zoals apen, wasberen en leeuwen. Helaas bevinden veel dieren zich nog in benarde situaties. Ze worden illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. AAP pakt het probleem bij de wortels aan. Ze geven voorlichting en pleiten voor betere wetgeving in heel Europa. De dieren die dringend hulp nodig hebben, vangen we op. Stichting AAP wordt sinds 2001 door de Postcode Loterij gesteund en heeft al € 9 miljoen mogen ontvangen. Hierdoor kunnen er steeds meer dieren van de overvolle wachtlijst en van Stichting AAP weer een veilig thuis krijgen. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Stichting AAP en zie welke dieren er konden worden gered dankzij de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor kwetsbare dieren

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij de bijdrage van haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Stichting AAP blijven steunen en zo afgedankte, verwaarloosde of mishandelde dieren een nieuw thuis geven. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen! Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van Stichting AAP

Mede door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan Stichting AAP haar werk doen. Zie hieronder een bijzonder project én een aantal mooie voorbeelden van reddingsacties van dieren met verschillende achtergronden:

Stichting AAP wordt sinds 2001 gesteund door de Postcode Loterij

Extra project 2015 – € 1.460.000,- – Een brul om aandacht

Talloze wilde dieren worden als huisdier gehouden of werken onder erbarmelijke omstandigheden als circusact of bezienswaardigheid. Steeds meer Europese landen verbieden het gebruik van wilde dieren in de entertainmentindustrie. Dankzij de extra bijdrage van de Postcode Loterij kan Stichting AAP een opvang in Spanje realiseren waar afgedankte leeuwen en tijgers uit Europa terecht kunnen. Lees meer hierover. Lees meer

Chimpansee Linda was ‘fotomodel’

Chimpansee Linda was ‘fotomodel’

Chimpansee Linda werd ruim 30 jaar geleden bij haar moeder weggehaald en naar Spanje gesmokkeld. Daar belandde ze bij een echtpaar op Lanzarote. Voor enkele euro’s mochten toeristen en feestgangers met Linda op de foto. Lees meer

Meer over Stichting AAP

Wat zijn de belangrijkste speerpunten van Stichting AAP?

  • Opvang
    De dieren die bij AAP binnenkomen zijn vaak verwaarloosd, zowel qua verzorging als qua sociale omgeving. Bij AAP krijgen zij de professionele verzorging die zij nodig hebben, zodat ze weer ‘dier’ kunnen zijn. Deze verzorging bestaat uit twee categorieën: standaard verzorging en resocialisatie. Veel van de dieren die zij opvangen, zijn namelijk sociale dieren. Door hun verleden hebben zij echter niet altijd kunnen leren hoe ze met soortgenoten moeten omgaan. AAP is ervan overtuigd dat sociale dieren het gelukkigst zijn bij soortgenoten, dus streven zij ernaar ze uiteindelijk te plaatsen in een groep.
  • Herplaatsing
    Het uiteindelijke doel is om de dieren die AAP opvangt te herplaatsen naar een geschikt adres waar ze de rest van hun leven onder goede omstandigheden kunnen doorbrengen. Gerenommeerde dierenparken in binnen- en buitenland bewijzen regelmatig een geschikt nieuw thuis voor de herstelde dieren te zijn. De herplaatste dieren blijven altijd eigendom van Stichting AAP.
  • Preventie
    Betere wet- en regelgeving, het handhaven van de bestaande wetten en publieke bewustwording creëren, zijn de belangrijkste pilaren om dierenleed op een duurzame manier te stoppen. Door de problematiek bij de wortels aan te pakken, lossen we het voorgoed op. AAP noemt dit: dweilen met de kraan dicht. Om dit te bereiken, beïnvloedt AAP het publieke debat, voorlichting en politieke besluitvorming. Zij adviseren beleidsmakers uit heel Europa en helpen zo bij het vormgeven van nieuwe wetten.
Steun onze projecten en speel mee ›