Stichting DOEN

Stichting DOEN en de Postcode Loterij: samen naar een betere wereld voor mens en natuur

Stichting DOEN ondersteunt ondernemende mensen met duurzame, culturele of sociale initiatieven. Jaarlijks ondersteunt Stichting DOEN meer dan 200 initiatieven door middel van subsidies, participaties, leningen en garanties. Kenmerkend voor deze initiatieven is de ondernemende aanpak: het gaat om mensen, organisaties en bedrijven die risico’s durven nemen, creatief en innovatief zijn en daardoor effectief bijdragen aan een betere en schonere wereld.

In 1991 is Stichting DOEN opgericht door de Nationale Postcode Loterij en kreeg als opdracht mee om in het verlengde van de loterij en aanvullend, de kleinere en nieuwe organisaties op het gebied van mens en natuur te steunen. Ook is DOEN opgericht om te kunnen participeren in bedrijven met een sociaal of groen doel. Op deze wijze wordt gewaarborgd dat de loterij-opbrengsten toegankelijk zijn voor een zo groot mogelijke groep begunstigden, op alle terreinen waar de loterijen fondsen voor werven. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 597,2 miljoen euro voor haar activiteiten.

Winnen voor de natuur

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij de bijdrage van haar deelnemers kan de Postcode Loterij om Stichting DOEN te blijven steunen. Zo kan Stichting DOEN initiatieven blijven realiseren die een positieve bijdrage leveren aan een groene, sociale en creatieve samenleving. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee en steun goede doelen ›

Projecten van Stichting DOEN

Door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan Stichting DOEN veel groene, sociale en creatieve initiatieven steunen en realiseren. Zie hieronder een paar mooie voorbeelden:

Kromkommer

Kromkommer

De groenten die wij eten zijn meestal helemaal rond of juist kaarsrecht, groot en prachtig glanzend. Toch zijn niet alle groenten zo perfect. Waar blijven dan al die te dikke, te kromme, te lange en te bobbelige groenten, die zo’n vijf tot tien procent van elke oogst uitmaken? Lees meer

Bayimba Cultural Foundation

Bayimba Cultural Foundation

De Bayimba Cultural Foundation is de drijvende en verbindende kracht achter de onafhankelijke culturele sector in Oeganda. Via een ondernemende aanpak wordt de ontwikkeling van creativiteit en vrije meningsuiting gestimuleerd. Lees meer

Meer over Stichting DOEN ›

Weetjes over Stichting DOEN

  • Jaarlijks ondersteunt Stichting DOEN meer dan 200 initiatieven door middel van subsidies, participaties, leningen en garanties.
  • DOEN ondersteunt zowel grote als kleine initiatieven en werkt vanuit de filosofie: subsidiëren waar nodig, participeren, verstrekken van leningen en garanties waar mogelijk.
  • Kenmerkend voor deze initiatieven is de ondernemende aanpak: het gaat om mensen, organisaties en bedrijven die risico’s durven nemen, creatief en innovatief zijn en daardoor effectief bijdragen aan een betere en schonere wereld.
Speel mee en steun goede doelen ›