STOP AIDS NOW!

STOP AIDS NOW! en de Postcode Loterij: samen het virus verslaan

'Samen werken aan een wereld zonder aids' - dat is wat STOP AIDS NOW! doet. Dit doen zij door het steunen van projecten in ontwikkelingslanden. Maar ook door zo veel mogelijk Nederlanders te betrekken bij aidsproblematiek via acties en campagnes. STOP AIDS NOW! is vooral actief in Afrika, waar ruim twee derde van alle mensen met hiv woont en 70 procent van de nieuwe hiv-overdrachten plaatsvindt. Vrouwen, jongeren en kinderen lopen een groter risico hiv te krijgen. Zij hebben te maken met economische, sociale, culturele en juridische barrières bij de toegang tot preventie, zorg en behandeling. Daarom krijgen zij speciale aandacht van STOP AIDS NOW!

STOP AIDS NOW! wordt sinds 2001 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft STOP AIDS NOW! van de loterij 35,2 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van STOP AIDS NOW! en zie welke extra projecten er konden worden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor STOP AIDS NOW!

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. De aidsepidemie raakt miljoenen mensen. Het ontwricht hele gemeenschappen en landen. Juist omdat aids zo'n impact heeft op alle onderdelen van een samenleving, gelooft STOP AIDS NOW! dat op alle niveaus oplossingen moeten worden geboden. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook STOP AIDS NOW! blijven steunen. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van STOP AIDS NOW!

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft STOP AIDS NOW! ook  extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2005 – € 4.870.00,- – Kiezen voor kinderen in Zuid-Afrika

Extra project 2005 – € 4.870.00,- – Kiezen voor kinderen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika worden veel kinderen direct of indirect getroffen door de aidsepidemie. Het doel van dit project was om de aanpak van tien Zuid-Afrikaanse organisaties, die zich richten op kwetsbare kinderen en weeskinderen, te versterken. Dit gebeurde door het gezamenlijk ontwikkelen van innovatieve interventies én het uitbreiden van het werk van deze organisaties. Lees meer

Meer over STOP AIDS NOW!›

STOP AIDS NOW!, baanbrekend in de internationale aidsbestrijding

 

  • Samenwerking
    Omdat geen enkele partij of organisatie in zijn eentje in staat is dé oplossing tegen aids aan te dragen, werkt STOP AIDS NOW! zo veel mogelijk samen met de overheid, internationale partners, verschillende bedrijven, andere goede doelen en mensen die zelf in actie komen. Samen gaan ze het virus verslaan!
  • Aids- én armoedebestrijding
    De strijd tegen aids is nauw verbonden met de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Daarom gaan aidsbestrijding en ontwikkelingshulp bij STOP AIDS NOW! hand in hand. STOP AIDS NOW! en haar vijf primaire partners ondersteunen en versterken elkaars aanpak.
  • Hulp op korte en lange termijn
    STOP AIDS NOW! steunt projecten die direct hulp en zorg geven aan mensen met hiv en aids. Tegelijkertijd biedt ze structurele oplossingen voor de lange termijn. STOP AIDS NOW! kijkt naar de toekomst en investeert in preventie en voorlichting.
Steun onze goede doelen en speel mee ›