UNHCR

UNHCR en de Nationale Postcode Loterij: samen voor het beschermen van vluchtelingen wereldwijd

UNHCR werd in 1951 opgericht met als doel oplossingen te vinden voor de problematiek van de vluchtelingen, azielzoekers en staatlozen wereldwijd. De organisatie is voornamelijk bekend door haar grote humanitaire operaties ten tijde van oorlog.

UNHCR wordt sinds 2002 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie voor haar activiteiten 29,1 miljoen euro van de loterij. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van UNHCR en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor UNHCR

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook UNHCR blijven steunen. Met aanhoudende crisissen in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, en Niger zijn er momenteel ongeveer 33 miljoen vluchtelingen wereldwijd die hulp nodig hebben. Dankzij de deelnemers kan UNHCR deze vluchtelingen blijven helpen. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van UNHCR

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft UNHCR ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

postcodeloterij. UNHVC

Extra project 2014 – € 3.070.00,- – Syrië

De VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR, War Child en Stichting Vluchteling slaan de handen ineen om vanuit eigen expertise de hulp te bieden die de Syrische bevolking het meest nodig heeft. Door de samenwerking tussen UNHCR, War Child en Stichting Vluchteling worden in Syrië en Libanon de meest kwetsbare slachtoffers van het conflict beschermd en weerbaarder gemaakt. Lees meer

postcodeloterij. unhcr

Extra project 2012 – € 2.590.00,- – Ook naar school in Dadaab

UNHCR en World Food Programme (WFP) slaan de handen in elkaar om samen een nieuwe school te bouwen voor 3.500 kinderen in 's werelds grootste vluchtelingenkamp Dadaab. 55.000 Kinderen worden van een warme maaltijd voorzien op school en een tweede maaltijd wordt uitgedeeld om mee naar huis te nemen en met familie te delen. Zo zorgen ze er voor dat 17.600 jonge meisjes, die anders thuis voor het eten zouden moeten zorgen, toch naar school kunnen. Lees meer

Meer over UNHCR ›

Wat zijn de drie manieren waarop UNHCR vluchtelingen helpt in de wereld?

postcodeloterij.unhcr
  • Terugkeer
    Wat vluchtelingen het allerliefst willen is terugkeren naar hun eigen land zodra het daar weer veilig is. Als dit mogelijk wordt zorgt UNHCR er voor dat deze mensen de beste kansen krijgen om zich terug thuis te voelen in eigen land, zelfs al is dit na vele jaren. Tijdens hun verblijf in het buitenland blijft UNHCR er immers voor zorgen dat mensen kansen krijgen om te werken, opleidingen kunnen volgen die erkend worden in hun land van herkomst etc.
  • Integratie
    Soms is het voor vluchtelingen niet mogelijk om naar hun eigen land terug te keren. UNHCR zorgt er dan voor dat deze mensen de beste kansen krijgen om te integreren in het land waar ze naartoe zijn gevlucht. UNHCR zorgt er voor dat mensen kunnen overleven dankzij beschutting, eten, drinken, ziektezorg etc. te voorzien. UNHCR zorgt er voor dat mensen later ook kunnen gaan werken, dat ze naar school kunnen, dat ze kansen krijgen en dat hun rechten worden gerespecteerd. Dankzij UNHCR krijgen vluchtelingen een kans op een normaal leven.
  • Hervestiging
    Nadat ze gevlucht zijn uit hun eigen land is het voor sommige mensen, omwille van hun identiteit, hun positie of doordat ze zo kwetsbaar zijn, te onveilig om te blijven in het land waar ze eerst naartoe gevlucht zijn. In dat geval zorgt UNHCR er voor dat ze goed geïnformeerd, en met de beste kansen voor integratie worden hervestigd naar een ander land waar ze zich wel zullen kunnen ontplooien.
Steun onze goede doelen en speel mee ›