UNICEF

Postcode Loterij en UNICEF: Zoveel begint bij het kind. Als het tenminste kind kan zijn.

UNICEF zorgt ervoor dat kinderen een goede kindertijd kunnen hebben en helpt kinderen bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Want UNICEF gelooft dat er zoveel begint bij een kind. Maar dan moet het wel kind kunnen zijn. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden. Waar een noodsituatie heerst, is UNICEF. Zij zijn bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.

UNICEF wordt sinds 1993 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft UNICEF van de loterij 332,9 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van UNICEF en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor UNICEF

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook UNICEF blijven steunen. Zo kan UNICEF blijven werken aan een goede kindertijd voor iedereen. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van UNICEF

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft UNICEF ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

UNICEF en de Postcode Loterij

Extra project 2014 – € 890.000,- – Raad voor Kinderen

UNICEF Nederland zorgt er samen met de Missing Chapter Foundation voor dat kinderen structureel en op grote schaal hun stem kunnen laten horen binnen bedrijven, zodat bedrijfsvoering en beslissingen meer toekomstbestendig worden. Om echt duurzaam te denken en te handelen moeten organisaties korte termijnbeleid loslaten en leren denken en handelen vanuit wat er voor later nodig is. Een ‘Raad van Kinderen’ in ieder bedrijf en de invoering van de tien principes van de Children’s Rights & Business Principles (CRBP) gaan hiervoor zorgen. Lees meer

Lees meer over UNICEF

Hoe zorgt UNICEF voor Kinderrechten?

  • UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden.
  • Waar een noodsituatie heerst, is UNICEF. UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.
  • UNICEF is actief in 190 landen. UNICEF verenigt en verbindt en maakt geen onderscheid naar ras, geloof, nationaliteit of politieke gezindheid.
Steun onze goede doelen en speel mee ›