Wilde Ganzen

Wilde Ganzen en de Postcode Loterij: meer mensen uit de armoede dankzij kleinschalige projecten van bevlogen Nederlanders

Wilde Ganzen bestrijdt armoede op haar eigen unieke manier. Zij steunt bevlogen Nederlanders die in verre landen kleine projecten opzetten, samen met mensen ter plaatse. Wilde Ganzen helpt met kennis, een netwerk en geld. Zo geeft zij particuliere projecten professionele daadkracht.

Elk jaar bereikt Wilde Ganzen ruim 1 miljoen mensen dankzij de steun aan concrete projecten die bevlogen Nederlanders samen met mensen ter plaatse opzetten. Zodat zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een betere toekomst voor zichzelf én hun gemeenschap.

Wilde Ganzen wordt sinds 2010 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 4,7 miljoen euro van de loterij. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Wilde Ganzen en zie welke projecten er o.a. werden bewerkstelligd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Wilde Ganzen

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Wilde Ganzen blijven steunen. Zo kan de organisatie op haar unieke manier armoede blijven bestrijden. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van Wilde Ganzen

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Wilde Ganzen ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over een aantal projecten die dankzij de deelnemers mogelijk zijn gemaakt.
Wilde Ganzen en de Postcode Loterij

Jaarlijks 75 kinderen naar school

Onderwijs is dé basis voor ontwikkeling. Daarom maakte Wilde Ganzen een nieuwe basisschool mogelijk in San Lorenzo el Cubo, in Guatemala. Ieder jaar krijgen er nu 75 kinderen tussen de 5 en 15 jaar onderwijs. De school bestaat uit 3 klaslokalen en er is fundering gelegd voor nog eens 5 lokalen. Verder zijn er een bibliotheek, kantoor en sport- en speelplaats. De docenten krijgen de kans zich ontwikkelen door opleidingen te volgen en voor volwassenen uit het dorp zijn er cursussen geletterdheid. Zo werkt Wilde Ganzen aan het terugdringen van het aantal analfabeten in Guatemala, en daarmee een betere toekomst van het land. Lees meer

Meer over Wilde Ganzen >

Hoe maakt Wilde Ganzen het verschil?

postcodeloterij. wilde ganzen
  • Wilde Ganzen bestrijdt armoede op een unieke manier, door het steunen van bevlogen Nederlanders.
  • Wilde Ganzen ondersteunt kleinschalige, concrete projecten, waarbij de lokale bevolking een belangrijke rol speelt.
  • Daarnaast versterken zij organisaties in de landen zelf door middel van o.a. trainingen en workshops om lokaal fondsen te werven en mensen en andere vormen van steun te mobiliseren om de afhankelijkheid van steun uit het Westen te minimaliseren en op eigen kracht bij te dragen aan verandering.
Steun onze goede doelen en speel mee ›