WOMEN Inc.

De Postcode Loterij en WOMEN Inc: samen kansen voor vrouwen vergroten

WOMEN Inc. weet uit tien jaar ervaring wat er speelt bij vrouwen. Maar ook wat er rondom vrouwen speelt in de maatschappij. Die onderwerpen, vraagstukken, discussiepunten of breekpunten zet WOMEN Inc. op de agenda bij de politiek, het bedrijfsleven, instituten, wetenschappers, overheden en vrouwen zelf om verandering te realiseren.

WOMEN Inc. is hét netwerk voor alle vrouwen, die zichzelf en elkaar willen versterken. WOMEN Inc. roept vrouwen op hun doel helder te formuleren, prikkelt ze om het lef te hebben om het onbekende tegemoet te treden en biedt het netwerk dat daarbij nodig is. Elke vrouw die zich aansluit voegt waarde, ervaring en kennis toe en kan tegelijk putten uit het netwerk om zichzelf te versterken. WOMEN Inc. organiseert het hele jaar door en in het hele land allerlei inspirerende activiteiten. WOMEN Inc. wordt sinds 2012 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft WOMEN Inc. van de loterij 2,5 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van WOMEN Inc. en zie welke activiteiten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor WOMEN Inc.

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook WOMEN Inc. blijven steunen. Zo kan WOMEN Inc. de kansen van vrouwen vergroten én beweging realiseren rondom de thema’s geld & gezondheid. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee voor onze goede doelen ›

Projecten WOMEN Inc.

Met de bijdrage van de Postcode Loterij kan WOMEN Inc. mooie projecten en campagnes realiseren. Lees hieronder meer over deze projecten.

Campagne 'Behandel Me Als Een Dame'

Campagne 'Behandel Me Als Een Dame'

Het is al langer bekend dat de huidige gezondheidszorg onvoldoende is toegespitst op vrouwen. Dit heeft flinke consequenties: van verkeerde diagnose en hogere ziektelasten tot inadequate behandelingen. Zo hebben vrouwen bijvoorbeeld 60% meer kans op bijwerkingen van medicatie dan mannen. WOMEN Inc. pleit met deze campagne en de Alliantie Gender & Gezondheid voor (h)erkenning van de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg. Lees meer

WOMEN Inc. Postcode Loterij

Campagne 'Ik ben er even niet'

Op dit moment zorgen vrouwen in Nederland twee keer zoveel als mannen. Door de komst van de participatiesamenleving neemt dit alleen maar toe. Met de #ikbenerevenniet campagne wil WOMEN Inc. voorkomen dat deze extra zorg automatisch op de schouders van vrouwen terecht komt. WOMEN Inc. pleit daarom voor een nieuwe verdeling van zorg & werk Lees meer

aanTafel

aanTafel

Met aanTafel organiseren vrouwen zelf een gesprek met vriendinnen of met vrouwen die ze nog niet kennen. Om dromen om te zetten in durven en doen. Met behulp van gespreksmethodieken motiveren vrouwen zichzelf, een ander en elkaar om kansen te zien en te grijpen. Vrouwen kunnen kiezen uit een Doel-, Lef-, of Netwerkgesprek. Het is heel toegankelijk en simpel en iedereen kan aanschuiven. Lees meer

Meer over WOMEN inc. ›

Hoe vergroot WOMEN Inc. de kansen voor alle vrouwen?

WOMEN Inc. Postcode Loterij
  • WOMEN Inc. geeft vrouwen gerichte informatie om hun positie te verbeteren;
  • WOMEN Inc. brengt vrouwen samen en biedt een podium, platform en springplank;
  • WOMEN Inc. zet belangrijke onderwerpen op de maatschappelijke agenda rondom de thema’s geld en gezondheid;
  • WOMEN Inc. verandert concreet de kansen voor vrouwen op de twee thema’s; geld en gezondheid. Deze thema’s zijn de basisvoorwaarden voor elke vrouw om een volgende stap te kunnen zetten.
Speel mee voor onze goede doelen ›