World Food Programme

World Food Programme en de Postcode Loterij: samen levens redden

World Food Programme is door de Verenigde Naties opgericht. De organisatie levert voedselhulp waar dit het meest noodzakelijk is en redt jaarlijks in meer dan 70 landen de levens van 90 miljoen slachtoffers van conflicten of natuurrampen. Daarnaast zorgt World Food Programme er bijvoorbeeld voor dat meer meisjes naar school gaan; door het aanbieden van schoolmaaltijden en avondmaaltijden voor thuis wordt het voor ouders aantrekkelijk om hun kinderen naar school te sturen.

World Food Programme wordt sinds 2004 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft World Food Programme 17,8 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van de organisatie en zie welke extra projecten er worden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor het World Food Programme

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook het World Food Programme steunen. Zo kan de organisatie wereldwijd voedselhulp bieden aan mensen die het hard nodig hebben. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Speel mee en steun goede doelen ›

Extra projecten van World Food Programme

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het World Food Programme ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over deze projecten. 

Extra project 2014 – € 2.520.00,- – Cooking up change in Darfur

World Food Programme (WFP) wil haar succesvolle SAFE-programma in Darfur opschalen. SAFE staat voor Safe Access to Cooking Fuel and Alternative Energy. Het project leert mensen om zelf energiezuinige ovens en briketten van afval te produceren. Met deze ovens kunnen mensen veiliger koken en betere maaltijden bereiden. Lees meer

Extra project 2012 – € 2.590.00,- – Ook naar school in Dadaab

Dadaab is het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. Het kamp ligt in Kenia op 100 kilometer van de Somalische grens en vangt met name Somalische vluchtelingen op. Dadaab heeft officieel plaats voor 90.000 vluchtelingen, maar door de huidige crisis in Somalië wordt het aantal vluchtelingen in het kamp nu geschat op 500.000 mensen. Lees meer

Meer over World Food Programme