Al 25 jaar een Straatprijs

Gaston Starreveld reikt elke week ergens in Nederland de PostcodeStraatprijs uit

Gaston, wie kent hem niet? Al jaren verblijd hij wekelijks deelnemers met de PostcodeStraatprijs-cheque. Maar wist u ook dat de Straatprijs de langstlopende prijs is van de Postcode Loterij?

De Straatprijs begint in 1990 als SuperPostcodePrijs; elke maand winnen alle deelnemers met een bepaalde postcode, en dus uit dezelfde straat, 3.000 gulden. In 1993 volgt de eerste aanvulling op het prijzenpakket; alle deelnemers in de winnende postcode krijgen 3.000 gulden per lot en onder die winnaars wordt een extra prijs van 25.000 gulden verloot. Vanaf dat moment gaat een vaste presentator wekelijks het land in om ergens de Straatprijs uit te reiken. En dat begon met Reinout Oerlemans. Na zijn rol als Arne in ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ mocht hij nu ook als presentator optreden. Zes jaar lang was hij het gezicht van de Straatprijs.

Klaasje uit Wolvega won in 1993 3.000 gulden en kan zich dat nog goed herinneren: “Wij waren net 4 dagen lid toen we van buren te horen kregen dat de Straatprijs in onze straat was gevallen. Met 3.000 gulden waren we destijds erg blij! We konden toen met het hele gezin op Wintersport.”

Na Reinout werd Gaston in 2000 het gezicht van de Straatprijs. Per lot is de winnende prijs dan al opgelopen tot 25.000 gulden en is er de kans een auto te winnen. Inmiddels reikt Gaston dus alweer 15 jaar de Straatprijs uit en heeft hij heel vele deelnemers mogen verrassen met deze prijs.Lees hier meer Throwback Thursday verhalen ›