“De ene recordpoging was nog spannender of grappiger dan de andere”

Van 1995 tot en met 1998 werd de Postcode Loterij Recordshow uitgezonden op RTL 4. In het programma mochten telkens drie kandidaten of drie teams proberen een record neer te zetten. Deze records konden van alles inhouden zoals spijkers in een balk slaan, bierkratstapelen en het slaan van de hardste service bij tennis. Degene die de snelste tijd/afstand wist neer te zetten won 1.000 gulden. Daarnaast ging 1.000 gulden in de kluis.

Martijn Krabbé presenteerde de spelshow: "De Postcode Loterij Recordshow is een van de bekendste tv-programma's die ik voor de Postcode Loterij heb mogen maken. Het programma was immens populair. De ene recordpoging was nog spannender of grappiger dan de andere!"

Een nieuw record

Nieuwe uitdagers mochten proberen het record te breken. Als dat was gelukt kreeg de recordbreker 1.000 gulden en ging er 1.000 gulden in de kluis. Als het record niet gebroken werd dan ging er 2.000 gulden in de kluis. Een record kon maximaal drie keer terugkomen in de spelshow. De uiteindelijke recordhouder ontving de inhoud van de kluis.

Ook het publiek kon prijzen winnen

Uit het publiek werden drie mensen gekozen en zij mochten raden welke kandidaat het record zou verbreken. Hier konden zij 1.000 gulden mee winnen. Daarnaast konden de kandidaten ook nog extra prijzen, zoals een auto en een reis, winnen.

Herinnert u het zich nog? Bekijk hier de intro van de Postcode Loterij Recordshow:Lees hier meer Throwback Thursday verhalen ›