War Child: Can’t Wait to Learn | € 5.900.000,-

War Child: can't wait to learn Postcode Loterij

Het is de droom van War Child dat alle kinderen toegang hebben tot goed, effectief en aantrekkelijk onderwijs. Door de vele conflicten in de wereld is dat nu voor ruim 28 miljoen kinderen niet het geval.

War Child heeft een innovatieve onderwijsmethode ontwikkeld die hiervoor uitkomst kan bieden: Can’t Wait to Learn! Kinderen op plekken zonder scholen en/of gekwalificeerde leraren kunnen door overheden goedgekeurd onderwijs volgen door educatieve games te spelen op tabletcomputers. In dit project gaan War Child en haar projectpartners deze onderwijsmethode de komende vijf jaar uitvoeren in twee landen waar vanwege conflicten het gebrek aan onderwijs voor kinderen bijzonder hoog is. In Soedan, waar meer dan twee miljoen kinderen niet naar school gaan, en in het Midden-Oosten, dat met veel moeite miljoenen vluchtelingen opvangt uit buurland Syrië – waardoor voor zo’n 50% van de vluchtelingenkinderen geen plek is op scholen.

Eind 2020 hebben meer dan 100.000 kinderen in twee landen door dit project kunnen leren rekenen, schrijven en lezen. Dit project levert het bewijs dat deze onderwijsmethode werkt in verschillende conflictgebieden, waarmee een vliegwieleffect op gang komt, dat uitrol van Can’t Wait to Learn naar potentieel miljoenen kinderen mogelijk maakt.