Recordbedrag van 302 miljoen euro voor goede doelen

Mark Rutte en Desmond Tutu reiken cheque uit voor redding bedreigde neushoorn

De Postcode Loterij maakte op 4 februari jl.  tijdens het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam bekend dat zij dit jaar, dankzij de loterijdeelnemers, een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro kan schenken aan goede doelen. Hoogtepunt van het gala was de toekenning uit het Droomfonds aan Peace Parks Foundation & het Wereld Natuur Fonds. Zij ontvangen voor hun project ‘Neushoorns zijn goud waard’ 14,4 miljoen euro om in Afrika de neushoorn van de ondergang te redden. Met het Droomfonds maakt de Postcode Loterij nieuwe, moedige en baanbrekende projecten mogelijk.

Jaarlijkse bijdrage voor de Voedselbank 

De Postcode Loterij maakte tijdens het Goed Geld Gala verder bekend dat er vier nieuwe organisaties worden toegevoegd aan de goede doelen die al een vaste jaarlijkse bijdrage ontvangen. Het totaal komt daarmee op 90 goededoelenorganisaties. Een daarvan is Voedselbanken Nederland. Zij ontvangen de komende jaren een donatie van 500.000 euro. Het aantal mensen dat afhankelijk is van een van de 147 Nederlandse voedselbanken is sinds 2008 verdubbeld, deze bijdrage is dus zeer welkom.

Extra bijdragen 

Maar liefst 26 organisaties ontvangen dit jaar een eenmalige bijdrage, waaronder de Vogelbescherming, de Johan Cruyff Foundation en Humanitas. Ook krijgt Schone Kleren Campagne een schenking van 500.000 euro. Het doel van de organisatie is het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van ruim 30 miljoen arbeiders in de wereldwijde kledingindustrie. Zij wil het veiligheidsakkoord dat in 2013 werd ingevoerd in Bangladesh binnen vijf jaar in nog minstens drie landen afsluiten. De Postcode Loterij helpt hen met deze bijdrage hiermee op weg.

De 2,5 miljoen loterijdeelnemers maken het mogelijk 

De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn mogelijk gemaakt door de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. Van ieder lot dat zij kopen gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar bijna 12 miljoen euro meer aan goede doelen geschonken worden dan het afgelopen jaar.Bekijk de compilatie en de speeches van het Goed Geld Gala 2014


Speech minister-president Mark Rutte tijdens Goed Geld Gala 2014


Speech Boudewijn Poelmann, directievoorzitter Postcode Loterij


Speech Aartsbisschop Desmond Tutu tijdens Goed Geld Gala 2014


Integrale uitzending Goed Geld Gala 2014