1 december is het Wereld Aids Dag - knuffelactie

In de week van 25 november tot 1 december duiken in heel Nederland rouwende knuffels op. Ze staan symbool voor alle knuffels die hun vriendje verloren aan de gevolgen van aids. Overal kom je de knuffels tegen: op stations, in de trein, bus en tram, in het park, op straat en op sociale media.

De knuffels dragen de boodschap: “Ieder jaar verliezen 160.000 knuffels in Afrika hun vriendje aan de gevolgen van aids. Zonder behandeling wordt de helft van de kinderen met hiv in Afrika niet ouder dan twee jaar.” De vinder wordt gevraagd om het verhaal van de knuffel te delen op sociale media.

Heb je ook een knuffel gevonden? Of heb je zelf een knuffel? Help dan mee om het verhaal van duizende rouwende knuffels te verspreiden. Maak een foto van jezelf met de knuffel en share de foto tot en met 1 december op Facebook, Twitter of Instagram. Vergeet de hashtag #stopaidsnow niet. Je kunt dat bijvoorbeeld zo doen: In Afrika verliezen elk jaar 160.000 knuffels hun vriendje aan de gevolgen van aids: >foto< #stopaidsnow. Of share het filmpje de komende tijd met al je vrienden en kennissen: http://youtu.be/dhhzQK4jv6I - Alvast bedankt!

Op zondag 1 december is het Wereld Aids Dag. Dan wordt er op het Museumplein in Amsterdam stil gestaan bij alle kinderen met hiv in de wereld. Help mee, samen maken we behandeling van kinderen met hiv mogelijk!

Lees hier meer over de knuffelactie en Wereld Aids Dag.