3e Nacht van de Vluchteling belooft een groot succes te worden

Op 17 mei om 24:00 geeft burgemeester Aboutaleb het startschot voor de Nacht van de Vluchteling. Ruim 1000 deelnemers lopen 40km van Rotterdam naar Den Haag. Het doel is om € 200.000 op te halen, de teller staat nu op € 154.000. De opbrengst gaat dit jaar naar ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen in Kenia, Tsjaad en Darfur. Onderweg zijn er optredens van Giovanca, Shary An Dyzack en the Hummingville. Eric Corton speelt met Greg Holden het nummer The Lost Boy over een Soedanese Vluchteling, vorig jaar nummer 1 in de iTunes top 100.

Ondervoede kinderen

Miljoenen kinderen zijn op de vlucht voor geweld. Verzwakt en ondervoed worden zij opgevangen in vluchtelingenkampen. Met de juiste medische behandeling en de calorierijke noodvoeding Plumpynut kunnen ondervoede kinderen in twee maanden tijd weer op gewicht zijn. Helaas zijn de medische voorzieningen ontoereikend om alle vluchtelingenkinderen te helpen. Daarom staat de Nacht van de Vluchteling dit jaar in het teken van ondervoede kinderen in vluchtelingenkampen in Tsjaad, Kenia en Darfur. Voor 150 euro redt u het leven van een ondervoed kind. Stichting Vluchteling wil met de opbrengst minimaal 1.500 kinderen helpen.

Programma

Om 23:00 begint in Las Palmas in Rotterdam het startprogramma met o.a. een optreden van Sara Kroos en een warming-up van Olga Commandeur (Nederland in beweging). Onderweg worden de wandelaars gastvrij ontvangen bij tennnisvereniging T.O.E.G. en de Delftsche Studenten Societeit Phoenix. Tussen 7:00 en 11:00 komen de deelnemers aan bij het Humanity House in Den Haag.

Kijk op www.nachtvandevluchteling.nl voor meer informatie over de route, deelnemen en sponsoring.