Alleen eten is niet gezellig

Fotocredits: Jeannette Dijkstra
Fotocredits: Jeannette Dijkstra

Aan tafel bij Resto VanHarte

U weet vast hoe het is om alleen te eten. Dat is behoorlijk saai. Iedereen heeft de behoefte om samen te eten met andere mensen. Bij Resto VanHarte hebben ze ervoor gekozen om de eettafel als bindmiddel tussen mensen te gebruiken. Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en biedt een plek in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is hard nodig, want 1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam.

Dankzij deelnemers van de Postcode Loterij
De Nationale Postcode Loterij steunt Resto VanHarte sinds 2009. Mede dankzij de steun van de deelnemers aan de Postcode Loterij organiseert Resto VanHarte in 34 buurtrestaurants lekkere en betaalbare driegangendiners voor wijkbewoners met diverse achtergronden. Iedereen is welkom! De gemeenschappelijke eettafel is bij uitstek een plek om met elkaar in gesprek te gaan en iets te ondernemen.  

Een grote warme familie
Arie van der Noll (63) is vrijwilliger bij Resto VanHarte. “Als ik een gast voor het eerst ontmoet, ken ik die de volgende keer nog steeds bij naam. Die aandacht is belangrijk. Je merkt dat sommige mensen de eerste keer onzeker binnenstappen.” De vrijwilligers helpen bij de promotie en de administratie, dekken tafels, maken de ruimte gezellig of werken mee in de keuken. Arie: “Ik heb mijn eigen specialiteit: de gasten entertainen. Humor in het leven is belangrijk, ook aan tafel.

Maral van der Spek en haar moeder Willy eten regelmatig bij Resto VanHarte: “Resto VanHarte is voor mij synoniem van een grote warme familie. Ik zou Resto VanHarte voor geen goud meer kwijt willen.”