Amnesty app voor mensen in levensgevaar

Kom met één druk op de knop in actie voor iemand die gemarteld wordt, bedreigd of onterecht gevangen zit!

Vanaf 9 mei is de unieke Urgent Action app van Amnesty International gratis te downloaden. Met de app kan iedereen via zijn smartphone snel en eenvoudig in actie komen voor mensen die het slachtoffer dreigen te worden van mensenrechtenschendingen. Download de app gratis via de Apple appstore of Google play en kom in actie.

Hoe werkt het?

Amnesty stuurt een spoedactie uit als er grote zorgen zijn over iemand veiligheid of gezondheid. Bijvoorbeeld als een mensenrechtenactivist is opgepakt als of als een executie dreigt. Nadat researchers van Amnesty informatie hebben verzameld over iemands zaak, wordt de spoedactie wereldwijd verspreid. Van de nieuwe acties die je op je smartphone ontvangt krijg je een pushbericht. Vanuit de app verstuur je direct een e-mail naar de verantwoordelijke machthebbers of voeg je je naam toe aan een petitie. Het idee achter de spoedacties is simpel en doeltreffend: na een snelle oproep van Amnesty sturen duizenden mensen, waar ook ter wereld, een e-mail, fax of brief naar machthebbers. In korte tijd worden zoveel oproepen verstuurd, dat ze niet genegeerd kunnen worden.

Het werkt!

Al meer dan 40 jaar zet Amnesty spoedactie in. Bij ongeveer 30% van alle spoedacties is er succes te melden: een vrijlating van een gewetensgevangene of een sterke verbetering in de situatie van het slachtoffer. Hoe meer en hoe sneller mensen aan de spoedacties meedoen, hoe groter en effectiever de vuist is tegen onrecht. Dankzij de nieuwe Urgent Action app, die voorlopig alleen in het Nederlands beschikbaar is, kan dit nu nog sneller en op grotere schaal.

Bekijk meer over de app ›