Daar zijn ze dan! De vijf finalisten van de Postcode Lottery Green Challenge 2015

Finalisten Green Challenge 2015 | Postcode Loterij

Wie gaat dit jaar hét verschil maken wat betreft duurzame innovatie? Wie wint de internationale duurzaamheidsprijs van het jaar? We naderen de ontknoping, want de vijf finalisten van de Postcode Lottery Green Challenge zijn bekend!

Tussen de vijf finalisten zitten maar liefst twee Nederlandse start-ups, Land Life Company en Fleet Cleaner. De andere drie finalisten zijn Muufri en Evrnu uit de Verenigde Staten en Ooho! uit het Verenigd Koninkrijk. Margriet Schreuders, pre-juryvoorzitter Postcode Lottery Green Challenge over de finalisten:  “Het is inspirerend om te zien hoe deze creatieve groene ondernemers naar de wereld en onze klimaatuitdagingen kijken. Hun ondernemingsplannen dragen heel concreet bij aan een duurzame oplossing voor een specifieke probleem binnen het domein waarin zij opereren. Met de Postcode Lottery Green Challenge willen wij dit soort ondernemers alle kansen bieden om hun product of dienst verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Ik kijk erg uit  naar de finale, die dit jaar  wederom ongelofelijk spannend is. De ondernemersplannen zijn moeilijk met elkaar te vergelijken, maar hebben allemaal de potentie een significante bijdrage te leveren aan een betere wereld”.

Finale van de Postcode Lottery Green Challenge live te volgen

Op 10 september pitchen deze vijf ondernemers hun plan tijdens de finale in De Gashouder in Amsterdam aan een internationale jury, pers en publiek. De finale is tussen 14.30 – 17.00 uur live te volgen via www.greenchallenge.info.