Dankzij u - Een liefdevolle familie voor Imena

Het meisje op de foto heet Imena, een vrolijk kindje van drie jaar oud. Zij wordt liefdevol verzorgd in SOS Kinderdorp Ennerdale in Zuid-Afrika. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij ontvangt SOS Kinderdorpen sinds 2000 jaarlijks een bijdrage van 1,35 miljoen euro om kinderen over de hele wereld op te laten groeien in een liefdevolle familie.

Imena’s biologische moeder was overleden en haar vader was een alcoholist en niet in staat om voor haar en haar broer te zorgen. Via een sociale werker kwamen ze in het SOS Kinderdorp Ennerdale terecht, bij SOS moeder Cathy. 

Het eerste jaar hadden Imena en haar broer extra zorg nodig omdat ze ondervoed waren. Nu groeien de twee op in een liefdevolle familie en is Imena van een kwetsbaar baby’tje gegroeid naar een vrolijke klein meid.

Imena lacht en straalt. Ze vindt het leuk om met de andere kinderen in het kinderdorp te spelen. Ook gaat ze nu naar de kleuterschool en geniet ze van het knutselen en verstoppertje spelen met de andere kinderen. Het liefst speelt ze met haar poppen. Ze voelt zicht op haar gemak in haar nieuwe familie en is dol op moeder Cathy, die het heerlijk vindt om met haar te knuffelen.