Dankzij u - Match voor Mitchell

De deelnemers van de Postcode Loterij steunen al sinds 2008 Humanitas. Afgelopen jaar ontving Humanitas 5 miljoen euro. Hiermee kan Humanitas onder meer het maatjesproject ‘Humanitas Match’ realiseren. De zestienjarige Mitchell Korsen is dankzij dit project enorm geholpen.

 

Mitchell is een ster in American Football en met zijn team Nederlands Kampioen. Dat was eerst wel anders. Na een verhuizing van Amsterdam naar Almere lukte het Mitchell niet om nieuwe vrienden te vinden en zat hij dagenlang binnen op zijn kamer achter zijn spelcomputer. Daar moest verandering in komen, vond zijn moeder en ze gaf Mitchell op voor maatjesproject ‘Humanitas Match’ in Almere, dat speciaal bedoeld is voor kinderen en jongeren die om uiteenlopende redenen extra aandacht kunnen gebruiken.

Sindsdien zien Humanitas-vrijwilliger Martin Osinga (48) en Mitchell elkaar elke week. Samen doen ze leuke dingen én hebben ze Mitchells verborgen talent ontdekt.

Mitchell: “Sinds ik Martin ken is er veel veranderd. Ik kan goed met hem praten en als er een probleem is komt hij gewoon langs. Maar wat het allerleukst is, is dat ik door Martin op American Football ben gegaan. Samen met mijn team zijn we Nederlands kampioen geworden!” Martin: “Mitchell had eigenlijk nooit gesport maar bleek hartstikke veel talent te hebben.”

Mitchells moeder is dolblij met de hulp van Humanitas: “Martin verdient een bankje voor in de hemel!”