Dankzij u kan Sea Shepherd door met de strijd tegen de stroperij

Visserij en overbevissing vormen een grote bedreiging voor de gezondheid van onze oceanen. De wereldwijde vispopulaties in onze oceanen kampen met ernstige achteruitgang. De noodzaak om overbevissing en illegale visserij te beëindigen is urgent. Lange tijd is de afgelegen, koude en ruige Zuidelijke Oceaan bij Antarctica buiten schot gebleven, maar inmiddels zijn stropers en vissers hard op weg ook dit gebied te plunderen. Handhaving en controle vinden daar niet of in zeer beperkte mate plaats, waardoor illegale vissers vrijwel ongestoord hun gang kunnen gaan.

Sea Shepherd wil het leven in zee beschermen. De organisatie doet haar uiterste best om ecosystemen en soorten te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties. Om de stroperij in de Zuidelijke Oceaan te beëindigen heeft Sea Shepherd een vaartuig nodig dat sterk en snel genoeg is voor de omstandigheden in deze oceaan, het effectief patrouilleren en het – indien nodig – achtervolgen van stropers. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij ontvangt Sea Shepherd daarom een bijdrage van 7,5 miljoen euro vanuit het Droomfonds voor de aanschaf van het schip.


Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onderstaande video:

Naast de Nationale Postcode Loterij hebben ook  de Zweedse en Engelse Postcode Loterijen bijgedragen, Sea Shepherd ontvangt hierdoor in totaal een bijdrage van € 8,3 miljoen.