De Nationale Vogelweek is losgebarsten! Excursies in het hele land

  
Van 4 t/m 12 mei barst de Nationale Vogelweek los in heel Nederland. Nog nooit werden er in een week tijd zoveel vogelexcursies georganiseerd, verspreid over het hele land. Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek - de organisaties achter de Nationale Vogelweek - zijn enthousiast en hopen dat zoveel mogelijk mensen de schoonheid van de Nederlandse vogelwereld leren kennen. "We hopen dat heel Nederland in mei vogels gaat kijken. Dat moet lukken, want mei is de mooiste maand van het jaar om naar buiten te gaan en van vogels te genieten."

Nationale Vogelweek

Vogels kijken voor iedereen!
Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek organiseren de Nationale Vogelweek om zoveel mogelijk Nederlanders te stimuleren er op uit te trekken en samen met kenners vogels te ontdekken. "Ons motto 'Vogels kijken voor iedereen' komt heel mooi naar voren. Van laagdrempelige activiteiten voor beginnende vogelliefhebbers tot excursies voor ervaren vogelaars", aldus Roos Kooiman, projectleider van de Nationale Vogelweek.

Meer dan 250 vogelactiviteiten
In vrijwel alle uithoeken van Nederland vinden er in de Nationale Vogelweek vogelexcursies, workshops, lezingen en andere vogelactiviteiten plaats. Je kunt zeldzaamheden als nachtzwaluw of roerdomp zoeken, spechten opsporen of lepelaars van dichtbij zien. Er zijn maar liefst meer dan 250 activiteiten. De Nationale Vogelweek is daarbij laagdrempelig van opzet. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis, er zijn veel excursies voor beginnende vogelliefhebbers met uitleg over herkennen en vinden van vogels, en via de website www.vogelweek.nl kunnen mensen heel gemakkelijk excursies zoeken.

Overzicht van alle activiteiten
Voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Nationale Vogelweek ga naar de overzichtskaart op http://www.vogelweek.nl/index.cfm?act=excursies.tonen.