De week van het Postcode Loterij Goed Geld Gala

Deze week staat in het teken van het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op dinsdag 4 februari. Hier maakt de loterij bekend hoeveel de deelnemers samen hebben gebracht in 2013 voor de goede doelen en welke bijzondere goededoelenprojecten de deelnemers mogelijk maken. De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu en minister-president Mark Rutte zijn als gastsprekers aanwezig.

Tijdens het Goed Geld Gala, dat dit jaar plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, maakt de Postcode Loterij bekend welk bedrag dit jaar dankzij de 2,5 miljoen deelnemers bijeen is gebracht voor goede doelen. Vorig jaar was dit 291 miljoen euro, wat ten goede kwam aan meer dan 89 goededoelenorganisaties. Van ieder lot gaat de helft naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland.

Twee bijzondere gastsprekers zijn aanwezig op het Goed Geld Gala. Minister-president Mark Rutte spreekt ter ere van 25 jaar Postcode Loterij. De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu is aanwezig als internationaal ambassadeur van de loterij.

Tijdens het programma is er een optreden van Orquesta de Instrumentos Reciclados Catuera, een bijzonder Paraguyaans jeugdorkest dat muziek maakt met instrumenten die zijn gemaakt van spullen van de storthoop.

Volg de Goed Geld Gala’s live

U kunt het Goed Geld Gala dinsdagavond 4 februari vanaf 19.30 uur live volgen via een videostream op www.postcodeloterij.nl.

Het programma*

  • 09.30 uur: Start programma
  • 20.20 uur: Speech van minister-president Mark Rutte
  • 20.45 uur: Speech van de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu
  • 21.40 uur: Einde

* Tijdswijzigingen voorbehouden

Gedurende het programma maakt de Postcode Loterij bekend hoeveel zij in totaal kan uitkeren aan goede doelen, welke goede doelen een (extra) bijdrage tegemoet kunnen zien en welke goededoelenproject het Droomfonds ontvangt. Met het Droomfonds geeft de Postcode Loterij één of enkele goededoelenorganisaties de mogelijkheid een nieuw, moedig en baanbrekend project te realiseren waarvoor meerdere miljoenen euro’s financiering nodig is.