De week van het Postcode Loterij Goed Geld Gala

Deze week staat in het teken van het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op woensdag 13 februari. Bill Clinton is als eregast aanwezig. Oud-politica Femke Halsema gaat met de voormalig president in gesprek over onder meer de definitie van leiderschap, de grootste uitdagingen van dit moment, duurzaamheid en de rol van de ‘civil society’ voor de samenleving.

Tijdens het Goed Geld Gala, dat dit jaar plaatsvindt in Het Concertgebouw in Amsterdam, maakt de Postcode Loterij bekend welk bedrag dit jaar dankzij de 2,5 miljoen deelnemers bijeen is gebracht voor goede doelen. Vorig jaar was dit 284 miljoen euro, wat ten goede kwam aan meer dan 85 goededoelenorganisaties. Van ieder lot gaat de helft naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland.

Directeuren en voorzitters van goededoelenorganisaties, bekende ambassadeurs van goede doelen en relaties van de loterij wonen het Goed Geld Gala bij. Bill Clinton is namens zijn Clinton Foundation aanwezig. Deze stichting ontvangt sinds 2005 steun van de loterij. De missie van Clinton Foundation is om wereldwijd de gezondheid te verbeteren, economieën te versterken en te pleiten voor een gezondere jeugd voor kinderen. Ook zet de Foundation zich in voor milieubescherming door samenwerkingen tussen overheden en het bedrijfsleven, ngo’s en particulieren te stimuleren.

Tijdens het Goed Geld Gala-programma is er een optreden van Ilse DeLange met het New Amsterdam Orchestra.

Volg de Goed Geld Gala’s live
U kunt het Goed Geld Gala woensdagavond 13 februari vanaf 20.00 uur live volgen via een videostream op www.postcodeloterij.nl.

Het programma*
- 20.00 uur: Start programma
- 20.40-21.05 uur: Femke Halsema interviewt Bill Clinton
- 21.30 uur: Optreden Ilse DeLange met het New Amsterdam Orchestra
- 21.45 uur: Einde
* Tijdswijzigingen voorbehouden

Gedurende het programma maakt de Postcode Loterij bekend hoeveel zij in totaal kan uitkeren aan goede doelen, welke goede doelen een (extra) bijdrage tegemoet kunnen zien en welke goededoelenproject het Droomfonds ontvangt. Met het Droomfonds geeft de Postcode Loterij één of enkele goededoelenorganisaties de mogelijkheid een nieuw, moedig en baanbrekend project te realiseren waarvoor meerdere miljoenen euro’s financiering nodig is.

Twitter
Volg de Goed Geld Gala’s ook op Twitter via #goedgeldgala