Doutzen in Nepal

Doutzen in Nepal

Voor ons in Nederland is trouwen een sprookje. In Nepal vaak een nachtmerrie. Daar trouwt 60 procent van de meisjes nog voor hun 18e, met alle gevolgen van dien. Zo gaan uitgehuwelijkte meisjes niet meer naar school en hebben ze vaak te maken met seksueel geweld en zwangerschappen op jonge leeftijd.

Om in Nederland iedereen bewust te maken van de problematiek rondom kindhuwelijken in Nepal reist dance4life ambassadeur Doutzen Kroes af naar dit bijzondere land. Doutzen ontmoet verschillende meisjes die op jonge leeftijd uitgehuwelijkt zijn. Daarnaast bezoekt ze de projecten van dance4life om te zien hoe dance4life met gebruik van muziek, dans en persoonlijke verhalen een verschil maakt in het leven van deze jongeren.

Radiosoap

Het bergachtige landschap van Nepal maakt veel gebieden moeilijk bereikbaar. dance4life ontwikkelde, met steun van de Postcode Loterij, een wekelijkse radiosoap om nog meer jongeren én volwassen voor te lichten. De radiosoap gaat over het dagelijks leven van twee Nepalese jongeren.  Tijdens de soap informeren we op een laagdrempelige en positieve manier over onderwerpen als kindhuwelijken, ongelijkheid en seksualiteit met als doel het verminderen van het aantal kindhuwelijken.

Kijk zondag 20 december om 23:00 uur naar RTL4: ‘Doutzen in Nepal’, de documentaire over kindhuwelijken.